UniCafen laatu- ja ympäristöpolitiikka noudattaa lainsäädäntöä ja muita viranomaismääräyksiä sekä hyviä käytäntöjä. Toiminnassamme toteutamme perustehtäväämme ja huomioimme arvomme: dynaamisuuden, pitkäjänteisyyden ja vastuullisuuden.
Toimintaamme ohjaavat
o HYYn omistajastrategia-asiakirja
o Ylvan liiketoimintastrategia ja
o Ravintoloiden liiketoimintastrategia
Omistajastrategia-asiakirjassa ylioppilaskunta haluaa esimerkillään näyttää, että yritystoimintaa voidaan tehdä sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ympäristöllisesti vastuullisesti toiminnan laadusta ja tuloksellisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Omistajastrategian tavoitteiden mukaisesti Ylva Palvelut Oy:ssä toteutetaan muun muassa ympäristövastuuta.
Ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitseminen niin oman toiminnan osalta kuin vaikuttamalla ympäröivään yhteiskuntaan on lähtökohta Ylvan ympäristövastuullisuuden tekojen toteuttamiselle. Kaikissa hankinnoissa yhtenä kriteerinä ovat ympäristövaikutukset ja toiminnassa pyritään minimoimaan aiheutetun jätteen määrä sekä kierrättämään mahdollisimman paljon.
Ylva toteuttaa sosiaalista vastuutaan kuuntelemalla asiakkaitaan sekä kehittämällä toimintaansa heidän toiveensa huomioiden. Ylvassa edistetään henkilöstön yhdenvertaisuutta yhdenvertaisuus-ja tasa-arvosuunnitelmassa linjatulla tavalla ja osallistutetaan työntekijöitä toiminnan suunnitteluun. Ylvassa tehdään yhteistyötä vastuullisesti toimivien kumppaneiden ja alihankkijoiden kanssa.
Kulttuurista vastuuta toteutetaan voitonjakona HYYlle mahdollistamaan monipuolista ylioppilaskulttuuria ja edunvalvontaa. Ylva huolehtii ylioppilaskunnan kulttuurihistoriallisesti arvokkaista rakennuksista ja niiden kiinteistöistä. Suomalaisen ruokakulttuurin edistäminen on osa yhtymän toteuttamaa kulttuurista vastuullisuutta.
Ylva raportoi vastuullisesta toiminnasta www-sivuilla, intranetissä sekä yhtiön ja hallituksen kokouksissa. Ulkopuoliset sitoumukset, kuten Global Compact ja Green Office, määrittävät osaltaan raportoitavia asioita.
UniCafe ravintolat noudattavat ISO 9001 laatujärjestelmää, jonka osana on ISO 14001 standardin mukainen ympäristöjärjestelmä. Laatu- ja ympäristöjärjestelmän avulla kehitämme toimintaamme vastataksemme asiakasvaatimuksiin. Olemme määritelleet konkreettiset laatu- ja ympäristötavoitteet ja ne ovat aikajänteeltään erilaisia. Sitoudumme seuraamaan niiden kehittymistä sekä toteutamme jatkuvan parantamisen periaatetta toiminnassamme. Noudatamme ympäristölainsäädäntöä ja muita viranomaismääräyksiä sekä hyviä käytäntöjä.
Ympäristöjärjestelmässä hyväksymme liiketoiminnan tulostavoitteissa ympäristönäkökohdista aiheutuvat kulut, ennaltaehkäisemme ympäristölle ja terveydelle vaarallisia ja haitallisia vaikutuksia, edellytämme käyttämiemme palveluntarjoajien ja tavarantoimittajien sitoutumista ympäristöperiaatteisiimme ja ympäristötavoitteisiimme. Ympäristökriteerit sisältyvät hankintakriteereihin.
Ympäristöasioiden toteutusta ja kehitystä seurataan eri sidosryhmien taholta myös Ylvan vastuullisen toiminnan raportoinnissa yhtymän kotisivuilla.
Jokaisessa ravintolassa ja tukipalveissa on ympäristöagentti, joka vie ympäristöasioita eteenpäin tavoitteiden mukaisesti ravintolapäällikön/vuorovastaavan apuna. Jokainen työntekijä vastaa omalta osaltaan ympäristötavoitteiden toteutumisesta ja on velvoitettu noudattamaan tapaamme toimia ja antamaan palautetta virheistä ja poikkeamista niiden korjaamista varten.
Toimimme vastuullisesti ja kerromme toiminnastamme avoimesti. Vastaamme omistajan tavoitteisiin. Olemme työntekijöilleen ja omistajan edustajille kannustava, innostava ja heitä tukeva työympäristö. Arvostamme henkilökuntaamme ja mahdollistamme heidän kehittyä ja kouluttautua alan parhaiksi ammattilaisiksi.
Laatu- ja ympäristöpolitiikan toteutumista ja soveltuvuutta seurataan säännöllisesti ohjausryhmän palavereissa.
Ylvan (ent. Oy HYY-Yhtiöt Ab:n) johtoryhmä on 26.3.2019 hyväksynyt laatu- ja ympäristöpolitiikan vuodelle 2019.