Skip to content

UniCafe öppnar en bar för studenter i Helsingfors centrum

Myöhä Café & Bar är UniCafe-kedjans första helt veganska restaurang. Restaurangen öppnar sina dörrar den 7 december 2022 i Suomalainen kirjakauppas tidigare lokaler i Brunnsgårdens nya flygel.

UniCafe öppnar en ny restaurang i Helsingfors centrum. Myöhä Café & Bar är studentrestaurangkedjans första restaurang med utskänkningsrättigheter som har öppet till sent på kvällen.

”Myöhä är UniCafe-restaurangernas livliga lillasyster och studenternas egen bar. Vi erbjuder våra kunder ett vardagsrum dit det är lätt att komma med vänner för att trivas och njuta av drycker och tilltugg till sent på kvällen. I Myöhä kan man även sjunga karaoke”, säger affärschef Anne Immonen.

Från och med den 7 december har Myöhä öppet från tisdag till torsdag kl. 16–22 och från fredag till lördag kl. 16–23. I framtiden kommer konceptet och öppettiderna att utvidgas till att även omfatta lunch. Myöhäs restaurangchef är Sami Hongisto som har bland annat arbetat med barkoncepten Navy Jerry’s och Steam Helsinki.

Önskan om en helt vegansk studentrestaurang kom från kunderna

Myöhä är UniCafe-kedjans första restaurang vars mat- och dryckessortiment är helt växtbaserat.

”Alla UniCafe-restauranger erbjuder redan ett veganskt lunchalternativ varje dag, och cirka 50 procent av våra kunder väljer en växtbaserad måltid varje dag. Våra kunder har önskat sig en helt vegansk studentrestaurang. Jag ser fram emot att se hurdant mottagande Myöhä får”, säger Immonen.

Restaurangens koncept uppmuntrar inte bara till att äta, utan även till att dricka alkohol på ett ansvarsfullt sätt. Listan omfattar ett brett utbud av alkoholfria drycker av hög kvalitet samt svaga alkoholdrycker och cocktails. I dryckesurvalet har man även tagit hänsyn till koldioxidavtrycket.

”Till exempel är husets vin ett lådvin eftersom det har ett betydligt mindre koldioxidavtryck än ett vin i en glasflaska. I allmänhet föredrar vi krandrycker framför flaskor på grund av det mindre koldioxidavtrycket”, säger Immonen.

Utöver att man kan få lunch till studentpris är även dryckerna studentvänligt prissatta: i Myöhä får man en öl (0,4 l) eller ett glas vin (12 cl) för 5 euro genom att visa upp studentkortet. Våta luncher kommer dock inte att vara möjliga i Myöhä eftersom i enlighet med FPA:s bestämmelser börjar utskänkningen först efter lunchtidens slut.

Mer information:

Anne Immonen
affärschef
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi