Skip to content

Lunch-ABC

Mat på matsvinn, ekologiskt, Rättvisemärkt, veganskt – på UniCafe är vi kända för att möjliggöra smarta och hållbara val. Vi tillreder mat som är snäll mot plånboken och miljön, så du kan njuta av den med gott samvete. Vi visar vägen till framtidens studentmat och är stolta över det vi gör.

Vårt framgångsrecept är att laga mat som gör gott. Enligt vår filosofi ska varje portion vara så ansvarsfull, inhemsk och hälsosam som möjligt, inom gränserna för god smak. Etiska värden, smak och pris är inte varandra uteslutande, så länge man vet vad man gör. Från baljhavre till syrsor och andra nya råvaror – vi letar hela tiden efter nyheter som kan glädja våra kunder. På vår meny finns allt från moderna klassiker till överraskande smaker från stora världen.

Våra dörrar står öppna för alla i staden. Samla dina vänner kring ett bord och ta timeout från vardagsstressen – det går ju inte att rädda världen på tom mage.

Se prislistan här.

Produktutveckling

När vi utvecklar recept gör vi det med höga ambitioner samtidigt som vi aktivt lyssnar till kunderna. Förutom att göra eget utvecklingsarbete vill vi också ha en låg tröskel för kundengagemang. Vi låter testa nya produkter så fort de blivit färdiga och lyssnar noga på all respons. Om du anser att något inte fungerar gör vi om och gör rätt.

Vid val av råvaror är det både kvalitet och ansvarsfullhet som styr. Hos oss behöver kunderna inte fundera på varifrån maten kommer eller hur den har producerats. Du kan lita på att vi har testat och valt ut de mest ansvarsfulla alternativen. Vi vill agera transparent och berättar gärna mera om råvarorna och produktutbudet.

I vårt testkök jobbar professionell restaurangpersonal tillsammans med folk som är specialiserade på produktutveckling. Det betyder att enbart sådana måltider som har klarat våra tuffa tester landar på kundernas tallrikar.

 

Rättvist, ekologiskt kaffe

Filterkaffet på alla UniCafeer är Löfbergs mörkrostade Professionell Dark med smak av mörka bär och vanilj och lång, mjuk eftersmak. Vårt specialkaffe är Löfbergs Exclusive med fruktig syrlighet och toner av mörka bär och med en lång, mjuk eftersmak med kakaotoner. Båda kaffesorterna är dubbelcertifierade, ekologiska och Rättvisemärkta.

Ansvarsfulla fiskinköp

Ansvarsfullt fiskad märkning på vår lunchmeny är baserad på att använda MSC (Marine Stewardship Council) och ASC (Aquaculture Stewardship Council) certifierade produkter.

Veganskt, ekologiskt alternativ till mjölk

För oss är det viktigt att det också finns ett veganskt, ekologiskt alternativ med bra näringsvärde. Därför serverar vi också havredryck vid sidan av mjölk.

Finländsk ekologisk mjölk

Mjölken som serveras hos oss är alltid Valios inhemska ekologiska mjölk. UniCafeerna serverar årligen mer än två miljoner luncher. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att välja inhemsk ekologisk mjölk som måltidsdryck.

Kött från Finland

100 % av köttet som vi serverar kommer från Finland. Sedan maj 2019 är det obligatoriskt för alla restauranger att berätta från vilket land köttet kommer – på UniCafeerna har vi redan i flera år angett ursprungslandet i lunchlistornas varudeklarationer.

Grönsaker enligt säsong

Vi beaktar skördesäsongerna i vårt utbud och serverar inhemska grönsaker då det bara är möjligt.

100 % inhemsk kyckling

Om du äter kycklingrätter eller vitrinprodukter med kyckling hos oss kan du vara helt säker på att köttet alltid är av inhemskt ursprung.

Gjort hos oss

Förutom mat tillreder Unicafes professionella personal också dagligen ett stort antal olika vitrinprodukter, smoothier och bakverk, också för dem som följer någon specialdiet. När man gör själv blir det garanterat gott!

Specialdieter

Du kan alltid hitta information om specialdieter och allergener på menyn.

Läs mer här.

Ekologiska engångskärl

Vi har nått långt, men vi är inte klara ännu. Fram till slutet av 2023 ska alla engångskärl på UniCafeerna vara biologiskt nedbrytbara.