Välj veganskt -kampanjen uppmuntrar till veganska val – svara på quiz och du kan vinna en månads luncher
Välj veganska alternativ på din tallrik i oktober och testa dina kunskaper i Vegequizen – du kan vinna en månads luncher på UniCafe.
I oktober bjuder UniCafe på massor av lockande veganska rätter.
Vi lottar ut en månads luncher (20 lunchbiljetter*) på UniCafe bland dem som deltagit i Vegequizen och lämnat sina kontaktuppgifter. Dessutom lottar vi ut 2 stycken veckopaket för lunch (5 lunchbiljetter* vardera).
*) Dagens lunch till grundpris.
Vi vill utmana våra kunder att välja vegansk mat till lunch och dela information för att göra bättre val för klimatet. Målet med Välj veganskt -kampanjen är att öka andelen veganska UniCafe-luncher till 50 procent.
Kampanjen pågår från 1 oktober till 31 oktober 2025. Anställda vid Ylva eller anhöriga till anställda får inte delta i tävlingen.
Så här fungerar det:
Välj veganska alternativ på din tallrik i oktober och testa dina kunskaper i Vegequizen. Vi lottar ut en månads luncher (20 lunchbiljetter*) på UniCafe bland alla som svarar på quizet och lämnar sina kontaktuppgifter. Dessutom lottar vi ut 2 stycken veckopaket för lunch (5 lunchbiljetter* vardera).
*) Dagens lunch till grundpris.
På UniCafes lunchmenyer hittar du dagligen veganska rätter. För att fira köttfria oktober, kan även du som är allätare testa att byta till veganskt mat – utan att behöva kompromissa med smak eller mättnadskänsla.
Du kan välja mellan veganska proteinalternativ, vegetariska klassiker, lockande nya vegerätter, eller veganska desserter.
Vege spelar verkligen en stor roll!
Att byta till växtbaserad diet är ett av det viktigaste sätten att minska koldioxidutsläppen och förhindra naturförlust. Vi på UniCafe jobbar hårt mot dessa mål! Vårt mål är att minst varannan maträtt som säljs på UniCafe är vegansk eller vegetaris.
År 2024 var andelen av våra veganska luncher 46,7 procent. Under oktober månad är vårt mål att öka andelen till 50 procent!
Enligt de finska näringsrekommendationerna bör rött kött och köttprodukter ätas högst 500 gram per vecka, men studier visar att finländarna konsumerar kött dubbelt så mycket. Att minska köttkonsumtionen är därför fördelaktigt både för den egna hälsan och för klimatet.
För att uppmuntra växtbaserad kost har vi ökat antalet veganska alternativ på våra lunchmenyer. Vi erbjuder nya vegetariska och veganska rätter, utvecklar nya koncept, såsom vegansk comfort food, och testar modigt nya resept.