Skip to content

UniCafen ravintolat ja koronavirustilanteen aiheuttamat vaikutukset

Miten koronavirustilanne vaikuttaa UniCafeseen? Tältä sivulta löydät ajankohtaiset tiedot ravintoloidemme toimintaa koskien.

Käytäthän kasvomaskia

Helsingin yliopiston on päivittänyt kasvomaskisuosituksensa. Huomaathan, että suositus koskee myös ravintolatilojamme. Myös omassa kiinteistössämme toimivassa UniCafe Kaivopihassa vieraileville asiakkaille suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Yliopiston julkisissa tiloissa liikkuville yliopistolaisille, vierailijoille ja asiakaspalvelujen käyttäjille (ml. ruokalat, museot, kirjastot ja liikuntatilat) suositellaan vahvasti maskin käyttöä.
Helsingin yliopiston kasvomaskisuositus

Välitä – pidä väliä!

Noudatathan turvavälejä niin jonossa kuin pöydässä istuessasikin. Älä siirrä tuoleja ravintolasalissa – asiakaspaikat on mitoitettu turvavälit huomioiden, ja tuolien siirtäminen saattaa johtaa asiakaspaikkojen vähentämiseen tai jopa ravintolasalin sulkemiseen.

UniCafe palvelee

Palvelemme asiakkaitamme kaikilla kampuksilla, avoinna ovat UniCafe Biokeskus, Chemicum, Kaivopiha, Meilahti, Olivia, Portaali, Porthania sekä Ruskeasuo.

Poikkeustilanteesta johtuen ravintoloiden aukioloajat ovat hieman tavallista lyhyemmät ja niihin saattaa tulla muutoksia. Muistathan siis tarkistaa voimassa olevat aukioloajat ravintoloiden lounaslistan yhteydestä.

Näin UniCafen take away toimii

Mikäli et halua jäädä ravintolaan syömään, voit napata meiltä lounaan myös mukaan.

Take away -lounas sisältää pääruoan, lisäkesalaatin sekä leivät/levitteet.

Lisäkesalaatti on pakattu kannelliseen kertakäyttömukiin, leivät/levitteet voit ottaa itse leipäpöydästä pieneen paperipussiin.

Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan tiedotteet UniCafe

Ei voimassa olevia tiedotteita mahdollisista altistumisista koronavirukselle.

Turvallinen asiointi

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ravintola-alan toimijoille sekä toimimme yhteistyössä Helsingin yliopiston johdon kanssa.

Asiakkaan muistilista

Pidetään yhdessä huolta toistemme turvallisuudesta!

 1. Tervetuloa terveenä – pysythän kotona, mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita:
  yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet, päänsärky.
 2. Huolehdi käsihygieniasta. Käytä käsidesiä, ole hyvä!
 3. Käytä kasvomaskia yliopiston suosituksen mukaisesti
 4. Yski ja aivasta oikein
  Jos aivastat tai yskit, käytä kertakäyttönenäliinaa. Jos sitä ei ole saatavilla, peitä suu kyynärtaipeella.
 5. Muista turvaväli
  Pidäthän riittävän etäisyyden (1-2 m) toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaamme. Ruokaillessa istuthan pöydässä vain oman seurueesi kanssa.
 6. Otamme vastaan vain korttimaksuja
 7. Koskethan vain välttämättömiin tarvikkeisiin
 8. Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta koronavilkku.fi Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa ja yskimishygieniaa. Linkistä voit tutustua THL:n ohjeeseen käsienpesusta ja yskimisestä.

Tarkemmat ohjeet ja ajankohtaiset tiedotteet virustauteihin liittyen löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta osoitteesta www.thl.fi.