Skip to content

UniCafen ravintolat ja koronavirustilanteen aiheuttamat vaikutukset

Miten koronavirustilanne vaikuttaa UniCafeseen? Tältä sivulta löydät ajankohtaiset tiedot ravintoloidemme toimintaa koskien.

Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan tiedotteet UniCafeta koskien löydät tämän sivun alalaidasta.

Kuva: Janne Kajander/HYY

UniCafe palvelee kaikilla kampuksilla

Tervetuloa lounaalle, palvelemme sinua seuraavissa UniCafeissa: Biokeskus, Chemicum, Kaivopiha, Meilahti, Metsätalo, Olivia, Porthania, Soc&Kom jaViikuna sekä Well-kahvilassamme Terkossa. Well Kaisa-talo sekä UniCafet Physicum ja Portaali avautuvat maanantaina 5.9.

Katso ajantasaiset aukioloajat sivuiltamme ravintolan tiedoista tai näppärästi mobiilissa menu.unicafe.fi. Tilanteen eläessä muutokset ovat mahdollisia, seuraa meitä somessa!

Suosittelemme kasvomaskia

Helsingin yliopiston on päivittänyt kasvomaskisuosituksensa 20.4.2022. Huomaathan, että suositus koskee myös ravintolatilojamme. Myös omassa kiinteistössämme toimivassa UniCafe Kaivopihassa vieraileville asiakkaille suosittelemme harkinnan mukaan kasvomaskin käyttöä.

Yliopistolla suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä oman harkinnan mukaan ja tilanteissa, joissa useita henkilöitä on tilassa, jossa ei voida ylläpitää fyysistä etäisyyttä. Käyttämällä maskia suojaat itseäsi ja muita ruuhkaisissa tilanteissa. Harkitse maskin käyttöä oman terveytesi ja turvallisuutesi perusteella etenkin, jos kuulut riskiryhmään.

Kirurgisia maskeja, kangasmaskeja sekä FFP2 –hengityksensuojaimia on edelleen saatavilla henkilöstölle sekä opiskelijoille.

Helsingin yliopiston kasvomaskisuositus

Välitä – pidä väliä!

Noudatathan turvavälejä kaikkialla ravintolan tiloissa liikkuessasi. 

Näin UniCafen take away toimii

Meiltä saat lounaan myös kätevästi mukaan. Take away -lounasta myyvät kaikki UniCafet.

1. Ota take away -rasia linjastolta
2. Valitse pääruoka & lisuke
3. Lisää salaatti samaan rasiaan
…ja sujauta leipäpala sille
varattuun leipätaskuun!

Opiskelija – voit kerralla ostaa yhteensä neljä ateriatuettua take away -annosta: kaksi itsellesi ja saman setin kaverille, kun näytät kassalla molempien kortit.

Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan tiedotteet UniCafe

Ei voimassa olevia tiedotteita.

Turvallinen asiointi

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ravintola-alan toimijoille sekä toimimme yhteistyössä Helsingin yliopiston johdon kanssa.

Asiakkaan muistilista

Pidetään yhdessä huolta toistemme turvallisuudesta!

 1. Tervetuloa terveenä – pysythän kotona, mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita:
  yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet, päänsärky.
 2. Huolehdi käsihygieniasta. Käytä käsidesiä, ole hyvä!
 3. Käytä kasvomaskia yliopiston suosituksen mukaisesti
 4. Yski ja aivasta oikein
  Jos aivastat tai yskit, käytä kertakäyttönenäliinaa. Jos sitä ei ole saatavilla, peitä suu kyynärtaipeella.
 5. Muista turvaväli
  Pidäthän riittävän etäisyyden (yli 2 m) toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaamme. Rajoitusten salliessa ravintolassa ruokailun istuthan pöydässä vain oman seurueesi kanssa. Huom. ethän siirrä pöytiä/tuoleja!
 6. Otamme vastaan vain korttimaksuja
 7. Koskethan vain välttämättömiin tarvikkeisiin
 8. Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta koronavilkku.fi Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa ja yskimishygieniaa. Linkistä voit tutustua THL:n ohjeeseen käsienpesusta ja yskimisestä.

Tarkemmat ohjeet ja ajankohtaiset tiedotteet virustauteihin liittyen löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta osoitteesta www.thl.fi.