Skip to content

UniCafeissa vietetään Lihatonta lokakuuta 2.-31.10. – Valitse kasvista ja voita fine dining -illallinen!

Kun valitset lokakuussa kasvis- tai vegaanilounaan, saat kassalta Lihaton lokakuu -leimapassin. Jokaisesta lokakuun aikana UniCafessa nauttimastasi kasvis- tai vegaaniateriasta saat yhden leiman passiin.

Arvomme täyden passin palauttaneiden joukosta neljä voittajaa. Pääpalkintona arvomme ravintola Farangin Farang Vegan -maistelumenun kahdelle hengelle. Lisäksi arvomme kolme kappaletta Myöhä Café & Barin burger-ateriaa juomineen kahdelle

Näin homma toimii:

  • Kerää passiin 15 leimaa ja kirjoita toiselle puolelle nimesi ja sähköpostiosoitteesi.
  • Palauta passi viimeistään 31.10. mille tahansa UniCafe-kassalle, ja olet mukana arvonnassa!

Lihaton lokakuu UniCafessa

UniCafessa lokakuu on täynnä houkuttelevia kasvis- ja vegaaniruokia. Tartu Lihaton lokakuu -haasteeseen, ja valitse lautasellesi kasvisruokaa! Kampanja on käynnissä kaikissa ravintoloissamme 2.-31.10.2023.

UniCafeiden lounaslistat tarjoavat päivittäin koukuttavia kasvis- ja vegaaniruokia. Lihattoman lokakuun kunniaksi myös sekasyöjän kannattaa vaihtaa vegeen – meillä se onnistuu helposti mausta tai täyttävyydestä tinkimättä.

Tarjolla on niin vegaanimättöä, kasvisklassikoita, uusia vihreitä viettelyksiä kuin vegaanisia jälkiruokiakin.

Fiksuihin valintoihin kannustava Lihaton lokakuu -kampanja järjestetään UniCafessa vuonna 2023 jo kolmatta kertaa.

Ihan vegen paljon väliä!

Siirtyminen kasvipohjaiseen ruokavalioon on yksi keskeisiä keinoja hiilipäästöjen vähentämisessä ja luontokadon estämisessä. Näiden tavoitteiden eteen me UniCafessa teemme tosissamme hommia! Tavoitteenamme on, että vähintään joka toinen UniCafessa myyty annos olisi vegaani- tai kasvisruokaa – ja tavoitteethan on luotu ylitettäviksi.

Olemme laskeneet vegaanilounaamme hintaa 10 senttiä, jotta fiksu vaihtoehto olisi myös rahallisesti houkutteleva. Tuomme jatkuvasti tarjolle uusia kasvis- ja vegaaniaterioita, kehitämme uusia konsepteja, kuten vegaaninen lohturuoka, ja tartumme rohkeasti uusiin ruokainnovaatioihin.

Vuonna 2023 olemme lisänneet vegaaniaterioiden määrää lounaslistoillamme tarjoamalla vähintään kaksi kertaa viikossa kaksi vegaanivaihtoehtoa.

Olemme myös nostaneet kasvis- ja vegaanivaihtoehdot ensimmäiseksi sekä UniCafeiden lounaslistoilla että ravintoloiden tarjonnassa. Tämä siksi, ettei hyvää tarvitsisi hakea, vaan se löytyy helposti.

Tee siis fiksu valinta ruokaillessasi UniCafessa: jokaisella kasvis- ja vegaaniaterialla on merkitystä!

Vuosittaisen Lihaton lokakuu -kampanjan tarkoitus on lisätä tietoisuutta lihatuotannon eettisistä ja ekologisista ongelmista sekä liiallisen lihansyönnin terveysvaikutuksista. Suomalaiset ravitsemussuositukset kehottavat syömään punaista lihaa ja lihavalmisteita enintään 500 grammaa viikossa, mutta selvitysten mukaan suomalaiset syövät lihaa kaksinkertaisen määrän suositukseen nähden. Lihan vähentämisestä hyötyy sekä oma terveys että ilmasto.