Skip to content

Catering-palvelut syksy 2021

Haluamme poikkeusaikanakin tarjota asiakkaillemme turvallisia tilaustarjoiluelämyksiä. Tilaustarjoiluprosessimme on mietitty asiakaslähtöisyys, turvallisuus ja hygieenisyys edellä – maukkaita herkkuja unohtamatta.

Olethan yhteydessä lähimpään UniCafe-ravintolaan, varmistetaan yhdessä, että osallistujille jää tilaisuudestasi hyvä maku!

Tee tilaus

Olethan yhteydessä suoraan ravintolaan. Ravintoloiden sähköpostit ja puhelinnumerot löydät tämän sivun lopusta: unicafe.fi/yhteystiedot

 

Catering

Tilaisuus Helsingin yliopiston tiloissa – tilaa meiltä tarjoilut.

 

Seminaarit

Kokous tai seminaari, herkulliset ja terveelliset tarjottavat pitävät osallistujat virkeinä.

 

Juhlat

Ikimuistoiset juhlat ilman stressiä ruokatarjoilujen onnistumisesta? Anna meidän auttaa.

 


Tilaustarjoilut

Jos tilaisuus ei ole sen kokoinen, että tarjottavat voi jättää pöydälle, veloitamme henkilöstökulut. Henkilöstöveloitus = tilaisuuden kesto ja veloitamme täysistä tunneista. Minimiveloitus 1 tunti.

Henkilöstöveloitus tarjoilun yhteydessä (alv 14 %)

 • Tarjoilupalkkio/tunti klo 7‐16 (veloitus toteuman mukaan) 30,00 €
 • Tarjoilupalkkio/tunti klo 16‐24 (veloitus toteuman mukaan) 33,00 €
 • Tarjoilupalkkio/tunti klo 00‐ ja pyhäpäivinä. 59,00 €

Henkilöstöveloitus (pelkkä tarjoilu tai lasivuokran yhteydessä)

 • Tarjoilupalkkio (alv 24%) 35,00 €
 • Tarjoilupalkkio (alv 24%)/ pyhät ja yöaika 64,00 €

Huomioon otettavia asioita:

 • Olethan ajoissa liikkeellä tilausvarausta tehdessäsi. Viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta tulleet varaukset pystymme toteuttamaan. Sen jälkeenkin voit tiedustella, mutta emme pysty lupaamaan tilauksen toteutumista.
 • Varaathan riittävän ison tilan tilaisuuteesi, jotta kaikilla on turvallista olla tilassa – niin vierailla kuin henkilökunnallamme. Isommissa tilaisuuksissa tarjoilut saa katettua useampaan tarjoilupisteeseen tilan ollessa riittävän suuri.
 • Suosittelemme yksittäispakattuja tuotteita hygieniasyistä.
 • Peruutusehdot: maksuton peruutus 3 vrk ennen tilaisuutta.
 • Suosimme tarjousta tehtäessä vesipullojen myyntiä isojen säiliöiden sijaan.
 • Emme anna tilaisuuden jälkeen tuotteita mukaan poikkeusaikana.

Poikkeusaikana tilanne elää jatkuvasti. Noudatamme Helsingin yliopiston määrittelemiä ehtoja tilojen käytölle. Lue lisää tämän sivun lopusta.

Catering

Karonkka, kokous, juhla tai muu tilaisuus Helsingin yliopiston tiloissa – tilaa tarjoilut helposti lähimmästä UniCafesta. Varmistetaan yhdessä, että osallistujille jää tilaisuudestasi hyvä maku! Jätä tarjoilut meidän huoleksemme, suunnittelemme tarjottavat kokemuksella ja toiveitasi kuunnellen. 

Tuotteissamme maistuvat kotimaisuus, luomu, Reilu kauppa ja eettiset valinnat. Vuodenajan mukaan vaihtuvat sesonkituotteet tuovat tarjontaan herkullista vaihtelua. Lähetä meille tarjouspyyntö käyttämällä tilauslomakettamme tai kysy lisää ravintolasta – yhteystietomme löydät täältä. Muistathan ilmoittaa mahdolliset ruoka-aineallergiat tilauksen yhteydessä.

 

Kokoukset ja seminaarit

Energisoivat ja virkistävät kokoustarjoilut pieniin ja suuriin tilaisuuksiin – kaikkea muutaman hengen kokouksista aina monen tuhannen osallistujan tapahtumiin. Suunnittelemme yhdessä kanssasi juuri sinun tilaisuuteesi sopivan kokonaisuuden. 

Oletko järjestämässä tilaisuutta Helsingin yliopiston tiloissa? Katso ohjeet yliopiston sivuilta: Varaa tila ja järjestä tapahtuma

 

Juhli tyylillä,
me hoidamme loput

Juhlat

Yliopiston ainutlaatuisten tilojen juhlavat puitteet mahdollistavat vieraillesi elämyksellisen juhlahetken. 

Suunnitteilla väitöskahvitus, pöytäjuhlat tai karonkka? Haluamme olla mukana tärkeässä päivässäsi – tunnemme akateemisten tilaisuuksien erityispiirteet ja huolehdimme sujuvasti tarjoilusta.

 

Helsingin yliopiston kriisijohtoryhmä on päättänyt seuraavaa:

Tilaisuudet

Tilaisuudet ja tapahtumat muutetaan etänä pidettäviksi 16.1.2022 asti, mikäli se on mahdollista.

Välttämättömät tapahtumat, esimerkiksi väitöstilaisuudet, voidaan järjestää läsnätapahtumina terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Jo sovitut ennen joulua pidettävät pienet yhteisölliset tiimitapaamiset (enintään n. 20 hlöä) voidaan pitää esihenkilön harkinnan mukaan terveysturvallisuutta noudattaen tai siirtää myöhemmin pidettäväksi.

THL:n riskiluokituksessa toimistotyö ja lähiopetus ovat matalan riskin toimintaa. Tilaisuuden järjestäjä tai esihenkilö voi korkeamman riskin toiminnassa antaa työturvallisuutta lisäävän ohjeistuksen, joka perustuu THL:n ja Työterveyslaitoksen riskien arviointiin. Riskien arviointia tulee hyödyntää myös opetustilanteiden järjestämisessä (OKM-THL suositus yliopistoille, ammattikorkeakouluille sekä lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana, pdf-tiedosto).

Tartuntatautilain hygieniavaatimukset ovat voimassa asiakas-, yleisö- ja opetustiloissa (muttei työtiloissa) vuoden loppuun:

 • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
 • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
 • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
 • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Kun yliopiston tiloissa järjestetään tilaisuuksia, tilojen riittävästä väljyydestä vastaa järjestäjä, olipa kyseessä sitten yliopiston sisäinen tai ulkopuolinen taho. Yliopisto puolestaan vastaa tilojensa riittävästä puhdistamisesta sekä hygieniavaatimusten ohjeistuksesta. Erilaiset ohjeistukset, kuten julisteet ja tarrat, jätetään yliopiston tiloissa toistaiseksi paikoilleen, sillä ne muistuttavat terveysturvallisuudesta.

Koronapassia voidaan käyttää tartuntatautilain mukaisesti rajoituksien välttämiseksi. Koronapassin käytöstä tilaisuuksissa sopivat tilaisuuden järjestäjä ja ravintolan pitäjä yhteistyössä. Koronapassia voi siis edellyttää vain tilaisuuksissa, joissa koronapassi olisi muutoinkin käytössä, kuten ravintolatoiminnassa, johon kohdistuu viranomaisen määräämiä rajoituksia. Osallistujilta ei voi edellyttää koronapassia yliopiston normaalissa toiminnassa ja tilaisuuksissa. Tilaaja on velvollinen ilmoittamaan kaikille tilaisuuteen osallistujille koronapassin käytöstä.

Lisätietoja ja -ohjeita: Yliopiston konferenssi- ja tapahtumatiimi, helsinkiuniconferences@helsinki.fihelsinkiunievents@helsinki.fi

Koronapassin käyttö tilaisuuksissa;

 • Jos ravintolarajoitukset on voimassa
 • Otamme käyttöön tilaisuuksissa, jotka järjestetään ravintolasalissa ja joissa osallistujien määrä ylittää 20 osallistujan määrän sekä tilaisuus kestää yli rajoitetun aukiolon klo 24.00-
 • Otamme käyttöön iltatilaisuuksissa, jotka alkavat klo 17 jälkeen vaikka osallistuja määrä olisi alle 20
 • Päivitetään omavalvontasuunnitelmaan koronapassin käyttö
 • Tilaajan kanssa voi sopia hoitavatko he passin tarkastuksen ovella, kun vieraat tulevat vai haluaako varata henkilöstön meiltä tarkistamaan passit. On hyvä olla useampi henkilö ovella tarkastamassa passeja, että sujuu joustavasti. Esim. 2-3 henkilöä tilaisuudesta riippuen. On myös hyvä sopia etukäteen, jos tulee jotain ongelmia tarkastuksen yhteydessä, että siirtää tämän henkilön viereiseen jonoon, ettei ruuhkaudu koko tarkastus.

Koronapassin voimassaolo tarkastetaan mobiililaitteella, johon on ladattu THL:n hyväksymä koronatodistuksen lukijasovellus.

Ravintola lataa koronatodistuksen lukija – sovelluksen puhelimeen. Koronatodistuksen lukijalla luetaan todistuksen QR- koodi, jolloin ruudulle tulee hyväksytty tai hylätty merkintä.  Jos sovellus lukee todistuksen hyväksytyksi, ruudulle tulee näkyviin henkilön nimi ja vihreä väri. Jos todistus hylätään, ruudulle ei tule nimeä vaan vain punainen väri tällöin asiakasta ei saa päästää tilaisuuteen. Todistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä sillä pysty näkemään henkilön terveystietoja.

Asiakkaiden tai muiden tilaisuuteen tai tapahtumaan osallistuvien olisi näytettävä koronapassi sisäänpääsyn yhteydessä. Jos asiakas tai osallistuja ei näyttäisi koronapassia, tilaisuuden tai tapahtuman järjestäjän olisi estettävä henkilön sisäänpääsy tai osallistuminen. Velvoitetta esittää koronapassi ei siis ole, mutta sen esittämättä jättäminen estäisi pääsyn tilaisuuteen tai tilaan, jossa passi on otettu käyttöön. Ravintolalla on koronapassia tarkastettaessa oikeus tarkastaa myös koronapassin esittäjän henkilöllisyys. Henkilöllisyys on varmistettava, jos syntyy perusteltu epäily, että koronapassi ei ole asiakkaan oma.

Toiminnanharjoittaja voi edellyttää koronapassia vain asiakkailta, osallistujilta tai yleisöltä. Toiminnanharjoittaja ei voi edellyttää koronapassia työntekijöiltä.

Koronatodistuksen lukusovelluksella voi lukea myös muita kuin EU:n koronatodistuksia. Yhteistyössä on mukana lukuisia maita EU:sta ja EU:n ulkopuolelta.

Jos koronatodistuksen tarkistaminen THL:n hyväksymällä lukijasovelluksella ei ole teknisistä syistä mahdollista, todistuksen voimassaolon voi tarkistaa manuaalisesti. Koronapassia ei voi vaatia alle 16-vuotiailta.

Asiakkaita ja koronatodistuksen tarkastavaa henkilökuntaa on tärkeä ohjeistaa taittamaan paperitodistus tai muutoin peittämään todistus siten, että siitä näkyy vain sivun yläosa, josta selviää todistuksen nimi ja henkilön nimi, syntymäaika, QR-koodi ja todistuksen tunniste eikä muita henkilötietoja.

Toiminnanharjoittajaa, toiminnanharjoittajan palveluksessa olevaa tai sen tehtävää hoitavaa koskee tietosuojalain mukainen vaitiolovelvoite (tietosuojalain 35 §)

Kon­fe­rens­sit

Kansainväliset konferenssit järjestetään virtuaalisina 16.1.2022 asti.

Yliopiston konferenssi- ja tapahtumatiimi on ohjeistanut yliopiston konferensseja tapahtuman peruuttamiseen ja myöhempään ajankohtaan siirtämiseen liittyvissä asioissa. Mikäli järjestäjä ei ole saanut viestiä sähköpostiin tai hänellä on lisäkysymyksiä, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä osoitteeseen helsinkiuniconferences@helsinki.fi.

Väi­tös­ti­lai­suu­det

Väitöstilaisuuksien yleisömäärä rajoitetaan 20 henkilöön 4.12.2021 tiukentuvien aluehallintoviraston määräysten vuoksi.

Tammikuun 2022 väitökset on syytä suunnitella pidettäväksi joko etäväitöksinä tai rajoitetutulla henkilömäärällä.

Lue lisää väitöstilaisuuksien ohjeistuksesta (Opiskelijan ohjeet)