Skip to content

Lounaan ABC

Hävikkiruoka, luomu, Reilu kauppa, vegaaniruoka – meidät UniCafessa tunnetaan fiksujen ja kestävien valintojen mahdollistajana. Valmistamme lompakollesi ja ympäristölle ystävällistä ruokaa, jota voit nauttia helposti ja hyvillä mielin. Olemme opiskelijaruokailun tulevaisuuden suunnannäyttäjä ja ylpeitä siitä.

Menestysreseptimme on kokata ruokaa, joka tekee hyvää. Filosofiamme mukaan jokaisen annoksen on oltava niin vastuullista, kotimaista ja terveellistä kuin hyvän maun rajoissa on vain mahdollista. Eettisyys, maku ja hinta eivät ole joko-tai-juttuja kun tietää mitä tekee. Oli kyse vaikkapa uusista raaka-aineista, kuten nyhtökaurasta tai sirkoista, etsimme uteliaasti uutuuksia, joilla ilahduttaa asiakkaitamme. Listaltamme löytyvät niin modernit klassikot kuin yllättävät maailman maut.

Ovemme ovat auki kaikille kaupungissa. Kokoa siis parhaat tyypit pöydän ääreen ja ota tovi itsellesi keskellä kiireistä päivää. Sillä eihän maailmaa tyhjällä vatsalla voi pelastaa.

Tutustu lounashinnastoomme täällä.

Tuotekehitys

Kehitämme reseptiikkaamme kunnianhimoisesti ja aktiivisesti asiakasta kuunnelleen. Oman tuotekehitystyön lisäksi osallistamme asiakkaitamme matalalla kynnyksellä. Tuomme testattavaksi uusia tuotteita tuoreeltaan niiden valmistuttua ja otamme talteen pienimmänkin palautteen. Ja jos olet sitä mieltä, että homma ei toimi, teemme uudestaan ja paremmin.

Raaka-ainevalinnoissamme maistuvat laatu sekä vastuullisuus. Meillä asiakas ei joudu miettimään mistä ruoka tuotu tai miten se on tuotettu. Voit luottaa siihen, että olemme testanneet ja valinneet vastuullisimmat vaihtoehdot. Läpinäkyvyys on osa toimintatapaamme ja kerromme mielellämme raaka-aineistamme sekä tuotevalikoimastamme.

Ideakeittiössämme työskentelee ammattitaitoinen joukko ravintoloidemme henkilökuntaa yhdessä tuotekehitykseen erikoistuneiden henkilöiden kanssa. Asiakkaidemme lautaselle päätyvät siis vain ankarat testit läpäisseet ateriakokonaisuudet.

 

Kahvia reilusti luomuna

Kaikissa UniCafeissa on suodatinkahvina tummapaahtoinen Löfbergs Professionell Dark, jossa on tummien marjojen ja vaniljan makua pitkällä, pehmeällä jälkimaulla. Erikoiskahvinamme on Löfbergs Exclusive, jossa maistuu hedelmäinen hapokkuus tummien marjojen sävyillä. Molemmat kahvilaatumme ovat tuplasertifioitua Reilun kaupan luomukahvia.

Vastuullisia kalahankintoja

Vastuullisesti kalastettu -merkintä lounaslistallamme perustuu MSC- (Marine Stewardship Council) ja ASC-sertifioitujen (Aquaculture Stewardship Council) tuotteiden käyttämiseen.

Vegaaninen juomavaihtoehto

Meille on tärkeää, että lounasjuomaksi on tarjolla myös ravintoarvoiltaan korkealaatuinen vegaaninen luomuvaihtoehto. Sen vuoksi valikoimissamme on maidon rinnalla kaurajuoma.

Suomalaista luomumaitoa

Meillä juotava maito on aina suomalaista Valion luomumaitoa. UniCafeissa nautitaan vuositasolla yli 2 miljoonaa lounasta. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden valita ruokajuomaksi suomalaista luomumaitoa.

Lihaa suomesta

Tarjoamme 100 % suomalaista lihaa. Lihan alkuperämaan ilmoittaminen on ollut ravintoloille pakollista toukokuusta 2019 alkaen, UniCafeissa alkuperämaa on ilmoitettu lounaslistojen tuoteselosteissa jo useiden vuosien ajan.

Satokauden kasviksia

Huomioimme valikoimissamme satokaudet ja tarjoamme suomalaisia kasviksia silloin, kun se on sesongin puitteissa mahdollista.

100 % suomalaista kanaa

Kun syöt meillä kanaruokaa tai kanaa sisältäviä vitriinituotteita, voit olla varma, että käyttämämme kana on aina alkuperältään suomalaista.

Meillä tehtyä

Ruoan lisäksi UniCafeiden taitavien ammattilaisten käsissä syntyy päivittäin laaja kattaus erilaisia vitriinituotteita, smoothieta ja leivonnaisia, myös erityisruokavalioihin sopivia herkkuja. Kun tekee itse, saa varmasti maistuvaa!

Erityis-
ruokavaliot huomioitu

Löydät aina ruokalistaltamme erityisruokavaliomerkinnät sekä allergiatiedot.

Voit tarkastaa merkinnät myös täältä.

Ekologiset kertakäyttöastiat

Olemme pitkällä, mutta emme vielä valmiita. Lähtökohtaisesti haemme valikoimiimme aina biohajoavan vaihtoehdon, mikäli sellainen on saatavilla. Pyrimme myös löytämään kokonaan uusia ratkaisuja: osallistuimme kesällä 2021 Kamupakin ympäristöministeriön tuella toteutettuun kierrätettävien kestokuppien pilottiin.