Skip to content

Fyra UniCafeer betjänar under sommaren – Priserna på annat än studentluncher stiger från 23 maj

Under sommaren betjänar UniCafe på alla fyra campus. Restaurangerna serverar lunch som kan ätas på plats eller tas med, i caféutbudet ingår bland annat mellanmål och uppiggande drycker.

UniCafeerna i Biocenter, Chemicum, Brunnsgården och Mejlans är öppna hela sommaren. Dessutom har UniCafe Porthania öppet under sommarmånaderna, förutom 4–31.7.

De aktuella öppettiderna för varje restaurang ser du på vår webbplats www.unicafe.fi/sv och i mobilappen menu.unicafe.fi

Om pandemiläget det tillåter kommer övriga restauranger att öppnas stegvis under hösten 2022. Vi ger närmare information om tidtabellen på UniCafes webbplats i början av höstterminen.

Höjda priser på personallunch, mötesprodukter samt vitrin- och caféprodukter

Kriget i Ukraina och inflationen har gjort att råvarupriserna har stigit kraftigt i hela Europa. Enligt Turism- Och Restaurangförbundet MaRa:s och dess medlemsföretags uppskattningar samt utifrån tidigare prisutveckling är det möjligt att restaurangernas råvarukostnader stiger med upp till 15–20 procent under 2022.

Förutom att råvarupriserna har stigit har också personalkostnaderna ökat. De ökade totalkostnaderna försvagar studentrestaurangernas verksamhetsmöjligheter i ett läge då de redan lider av följderna av coronapandemin.

För att också framöver kunna säkra hög kvalitet, ansvarsfullhet, en hög grad av inhemska produkter och ett tillräckligt brett utbud kommer UniCafes priser att höjas från och med 23 maj.

Höjningarna gäller alla priser, utom studentluncher som får måltidsstöd. Priset på UniCafes personallunch har senast höjts i januari 2020.

Personallunchens pris på UniCafe från 23.5:

  • veganlunch 6,40 €
  • andra lunchalternativ 6,50 €
  • dagens special 8,00 €
  • buffetlunch Porthania €7,50

Mera information:

Anne Immonen
Affärsområdeschef, restauranger
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi