Skip to content

Köttfria oktober på UniCafe utmanar dig att välja en vegorätt

I oktober bjuder UniCafe på massor av frestande vegetariska och veganska rätter. Ta utmaningen om en köttfri månad i oktober och välj vegomat på din tallrik! Kampanjen pågår i alla våra restauranger den 1–31 oktober 2022.

På UniCafes lunchmenyer hittar du dagligen beroendeskapande vegetariska och veganska rätter. För att fira köttfria oktober, kan även du som är allätare testa att byta till vego – utan att behöva kompromissa med smak eller mättnadskänsla.

Du kan välja mellan veganska proteinalternativ, vegetariska klassiker, frestande nya vegorätter, eller veganska desserter.

Välj en vegorätt och vinn en middag!

När du väljer någon av våra vegetariska eller veganska lunchrätter i oktober får du ett pass för Köttfria oktober vid kassan. För varje vegetarisk eller vegansk måltid du avnjuter på UniCafe under oktober får du en stämpel i ditt pass.

Vi drar tre vinnare bland dem som lämnat in ett fullt pass. Vinnarna får en utsökt, vegansk middag för två.

Så här fungerar det: Samla 15 stämplar i ditt pass och skriv ditt namn och mailadress på andra sidan. Lämna in passet senast den 31 oktober vid kassan på valfritt UniCafe så är du med i utlottningen!

Du kan också delta med vegopasset som finns i Studentkalendern: samla alla stämplar, bifoga dina kontaktuppgifter och lämna in passet vid kassan. När du lämnar in ett fullstämplat vegopass från Studentkalendern får du även en gratis måltid på UniCafe.

Vego spelar verkligen en stor roll!

Att byta till växtbaserad kost är ett av de viktigaste sätten att minska koldioxidutsläppen och förhindra utarmning av naturresurserna. Vi på UniCafe jobbar hårt mot dessa mål! Vårt mål är att minst varannan maträtt som säljs på UniCafe är vegansk eller vegetarisk – och målen är ju till för att överträffas.

Vi har sänkt priset på vår veganska lunch med 10 cent, så att det smarta alternativet också ska vara ekonomiskt attraktivt. Vi erbjuder ständigt nya vegetariska och veganska rätter, utvecklar nya koncept, såsom vegansk comfort food, och testar modigt nya matinnovationer.

Vi har även lyft upp de vegetariska och veganska alternativen så att de står först både på UniCafes lunchmenyer och i restaurangernas utbud. Detta för att du inte ska behöva leta efter det goda och kan hitta det enkelt.

För oktober månad har vi även lagt till Köttfria oktober -klistermärken på restaurangernas menyer för vegetariska och veganska rätter.

Så gör gärna ett smart val när du äter på UniCafe: varje vegetarisk och vegansk måltid räknas!

Syftet med den årliga Köttfria oktober-kampanjen är att öka medvetenheten om de etiska och ekologiska problemen med köttproduktion och hälsoeffekterna av överdriven köttkonsumtion. Enligt de finländska näringsrekommendationerna ska man äta högst 500 gram rött kött och köttprodukter per vecka, men enligt utredningar äter finländarna dubbelt så mycket kött. Att minska på köttkonsumtionen är bra både för din egen hälsa och för klimatet.