Skip to content

Självlagat och färskt – UniCafe Biokeskus öppnas i Vik

UniCafe Biokeskus som öppnas i Biokeskus 1 i Vik på måndagen den 26 augusti bjuder på mat som lagas från grunden på restaurangen utan att glömma närproducerade produkter.

UniCafes nyaste restaurang sammanfattar allt som gör Viks kampus speciellt och igenkännligt: finska, rena råvaror, rikliga och okomplicerade lanttorg och matinnovationernas vassaste spets.

All mat som serveras på restaurangen lagas från grunden på restaurangen. Restaurangens egen bagare svarar för bageriprodukterna, såsom surdegsbrödet och -semlorna som serveras till lunch.

”Vi vill bevisa att det är möjligt att laga nästan all mat själva och använda närproducerade råvaror även på stora studentrestauranger”, berättar Anne Immonen, direktör för affärsverksamheten vid Ylvas restauranger.

”Vårt mål är att hitta nya samarbetsmöjligheter med producenterna i närheten och på detta sätt ytterligare öka andelen närproducerad mat i sortimentet. I vårt koncept står lokaliteten i centrum, och vi önskar alla som bor i Vik varmt välkomna till vår restaurang”, fortsätter Immonen.

Enkel och snabb service i självserveringen, färska läckerheter till kilopris på mattorget

På UniCafe Biokeskus finns en självservering där dagens varmrätter serveras.

Produkterns betalas vid självbetjäningskassan vid restaurengens ingång. Studenter får rabatt på lunchen genom att visa QR-koden i appen Frank i samband med betalningen. Helsingfors universitets personal har samma förmånliga personalpriser som på de övriga UniCafe-restaurangerna.

På restaurangens mattorg serveras frukost med många läckra alternativ på morgnar kl. 8.00–10.00. Frukostens dragplåster är bland annat havregrynsgröt som låtits sjuda över natten, krispiga våfflor som kan gräddas själv samt surdegssemlor.

Alternativt kan man välja ett färdigt buffépaket med havregrynsgröt, en salt eller söt våffla, ett ägg, en semla med bredbart pålägg, yoghurt med olika tillbehör samt kaffe eller te.

Besöker du mattorget vid lunchtiden hittar du mättande sallader, pickels samt nybakade produkter från vår egen bageri. På mattorget baseras priset på lunchen på dess vikt: du väger din mat vid kassan och betalar för den mat du själv valt.

Förmånlig lunch till alla som bor i Vik

Normalpriset för lunchen i UniCafe Biokeskus är 8,70 euro. För studenter kostar lunchen 2,95 euro och för forskarstudenter 5,55 euro. För personalen kostar dagens lunch 7,00 euro. Det veganska alternativet är 10 cent billigare för alla kunder.

Kilopriset på produkterna på mattorget är 14,90 euro och man kan själva bestämma vad och hur mycket man vill ta. Frukostbuffén kostar 16,00 euro för alla, och det är också möjligt att köpa enskilda frukostprodukter och plocka ihop sin egen frukost. Det är tyvärr inte möjligt att få någon studentrabatt på produkter som säljs på mattorget.

UniCafe Biokeskus har öppet från måndag till fredag kl. 8.00–18.00 och på lördagar kl. 11.00–16.00. Lunch serveras vardagar kl. 11.00–18.00 och på lördagar kl. 11.00–16.00. Frukost serveras på mattorget från måndag till fredag kl. 8.00–10.00.

Restaurangen är öppen för alla och det är också möjligt att köpa med lunch eller bageriprodukter.

Senare under hösten öppnas en separat servicepunkt i Biokeskus 2 där det serveras både salta och söta mellanmålsprodukter.

UniCafe Biokeskus hittar du på adressen Viksbågen 9.

Du hittar lunchmenyerna och uppdaterade öppettider för alla UniCafeer i mobilappen menu.unicafe.fi och på webbplatsen www.unicafe.fi

Mer information:

Anne Immonen
direktör för affärsverksamheten
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi