Skip to content

UniCafe öppnar en helt ny campus- och beställningsrestaurang i Vik i augusti 2024

UniCafe har vunnit Helsingfors universitets konkurrensutsättning som gällde restaurangverksamheten i Biokeskus på Campus Vik. Den nya restaurangen öppnas i slutet av augusti i Biokeskus 1 på adressen Viksbågen 9.

Vinnarförslaget utgick från ett restaurangkoncept som utvecklats uttryckligen för Vik – den ”vikskaste” restaurangen i Helsingfors. Hörnstenarna i konceptet är lokal anknytning, utveckling och stimulering av Vikområdet och samarbete mellan olika aktörer i campusområdet.

Den nya restaurangen finns med i kundernas vardag från frukost till lunch, från dagens möten till avspända after works på eftermiddagen och från festmiddagar till stora evenemang.

”Vi vill ställa höga krav redan i början. Vi tillagar alla måltider själva från början till slut och använder inte alls färdigmat. De färska läckerheterna från vårt eget kök är höjdpunkten såväl på luncher som på beställda serveringar. Vi samarbetar med närproducenter i området och testar helt nya produkter”, berättar Anne Immonen, direktören för affärsverksamheten vid Ylvas restauranger.

UniCafes förslag till nytt restaurangkoncept tog hem segern med en klar poängskillnad till tvåan. UniCafe ger mer information om den nya restaurangen i sina kanaler när tidpunkten för öppnandet närmar sig.

Mer information:

Anne Immonen
direktör för affärsverksamheten
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi