Skip to content

UniCafe stänger en del restauranger och caféer på grund av coronavirusläget

Uppdaterad 13.3 kl. 12.20, restaurangernas öppettider kan ändras, vi uppdaterar sidan enligt behov.

Helsingfors universitets beslut att utlysa undantagstillstånd från och med 16.3 påverkar också UniCafe-restaurangerna och WELL-caféerna, eftersom största delen av deras kunder hör till universitetssamfundet.

Universitetet begränsar personalens och studenternas resande och antalet deltagare i evenemang samt uppmanar studenterna att studera på distans. Uppdaterad information om coronavirusläget på Helsingfors universitet finns här: https://www.helsinki.fi/sv/aktuellt/situationen-med-coronaviruset-vid-helsingfors-universitet

På alla campus stängs en del UniCafe-restauranger och restaurangerna får nya öppettider. Restaurangerna försöker betjäna kunderna så gott de kan, men det kan uppstå brist på en del produkter ifall de tar slut hos leverantörerna.

Restauranger som håller öppet (läget 13.3):

Brunnsgården
Porthania
WELL Kajsahuset
Olivia
Mejlans
Brunakärr
Chemicum
Biocenter
Viikuna
Forsthuset
Serpens

Uppdaterad information om restaurangernas öppettider finns på UniCafes webbplats, i samband med infon om respektive restaurang. Vi fäster stor vikt vid städning och hygien på restaurangerna. På alla restauranger finns handdesinfektion vid serveringslinjens början, vi önskar att alla kunder använder den innan de börjar ta för sig av maten. Vi hoppas också att våra kunder är noga med handhygienen – se THL:s anvisningar om hur man tvättar händerna och hostar på rätt sätt.

UniCafe följer myndigheternas anvisningar för aktörer i restaurangbranschen och samarbetar med ledningen för Helsingfors universitet.

På grund av undantagstillståndet är följande restauranger stängda från 16.3 (läget 13.3):

Huvudbyggnaden
Rotunda
Soc&Kom
Topelias
WELL Terkko
Korona
Exactum
Physicum

Mera information:

Jannica Aalto, kommunikations- och marknadsföringsdirektör, +358 45 134 7636