Skip to content

Välj veganskt -kampanjen uppmuntrade till växtbaserade val på UniCafeerna – i oktober nådde veganandelen en rekordnivå på 47,8 procent

Oktober på UniCafeerna var fylld av frestande växtbaserade läckerheter, då vi utmanade våra kunder att i en anda av Välj veganskt-kampanjen njuta av våra veganska alternativ till lunch. Kampanjens syfte var att inspirera matgästerna att välja vegomat på sina tallrikar samt med hjälp av frågesporten Vegevisa öka medvetenheten över betydelsen av att välja miljövänlig mat.

På våra restauranger togs kampanjen och oktobers veganska alternativ emot med enorm entusiasm: så många som 47,8 procent av UniCafeernas matgäster valde en vegansk lunch under kampanjen. Denna rekordhöga andel visar att allt fler av våra kunder är beredda att göra ansvarsfulla val, när de har ett varierande utbud att välja mellan.

Under kampanjen erbjöd vi inte bara varierande och välsmakande veganska rätter utan också insikter om vikten av att göra val som är bättre för klimatet. I frågesporten Vegevisa fick deltagarna testa sina kunskaper om växtbaserade måltider och om de så önskade delta i en utlottning av lunchpaket. Vi fick fantastiska 729 svar på frågesporten – tack för alla som deltog!

Vi höll en prisdragning bland de som svarat och delade ut månadens luncher som första pris samt dessutom två veckor långa lunchpaket på Myöhä Café & Bar. Vinnarna har meddelats personligen. Grattis till alla vinnare!

Vego spelar stor roll även efter kampanjen

Vi tackar alla våra kunder som under en månads tid valt veganska rätter ur vårt utbud. Det är viktigt att välja veganskt även efter kampanjen – om tillräckligt många gör ett litet val i sina dagliga liv, kan påverkan bli djupgående.

Att byta till växtbaserad kost är ett av de viktigaste sätten att minska koldioxidutsläppen och förhindra minskning av biologisk mångfald. Vi på UniCafe jobbar hårt mot dessa mål! Vårt mål är att minst varannan måltid som säljs på UniCafe ska vara vegansk.

Enligt de nordiska näringsrekommendationerna bör man äta högst 350 gram rött kött och köttprodukter per vecka, men enligt utredningar äter finländarna betydligt mycket mer kött. Att minska på sin köttkonsumtion är alltså bra både för din egen hälsa och för klimatet.

Så välj smart när du äter på UniCafe: varje hållbart val är av betydelse!