Skip to content

Välj vege – Köttfri oktober utmanar till att pröva på vegetariskt i UniCafe-restaurangerna

På UniCafeerna är oktober en månad fylld av lockande vegetarisk och vegansk mat. Hoppa på utmaningen Köttfri oktober och skaka av dig dina ingrodda matvanor!

Lunchmenyerna på UniCafe-restaurangerna erbjuder läckra vegetariska och veganska rätter varje dag. Allätare kan också fira Köttfri oktober genom att välja vegetariskt – hos oss gör du det utan att ge avkall på vare sig smak eller mättnadskänsla. Vi serverar allt från vegansk vardagsmat och vegetariska klassiker till nya gröna frestelser och veganska desserter.

På våra caféer kan också du frossa i läckerheter, där hittar du köttfria godsaker som snabbt stillar hungern. Ät för att må bra – och gör en klimatgärning på samma gång!

Häng på utmaningen, så får du en fin tygkasse

När du väljer en vegetarisk eller vegansk lunch i oktober får du ett Köttfri oktober-stämpelkort. För varje vegetarisk eller vegansk måltid som du äter på UniCafe i oktober får du en stämpel.

Samla 10 stämplar och returnera stämpelkortet senast 29.10 till vilken UniCafe-kassa som helst, så får du en unik tygkasse med vegetabiliskt tema som belöning!
Kampanjen pågår 4–29.10 i alla våra restauranger.

Maten spelar en vegestor roll!

Ett av de viktigaste sätten att minska på koldioxidutsläppen och hejda förlusten av biologisk mångfald är att övergå till en växtbaserad diet. Det är ett mål som vi arbetar hårt för på UniCafe! Vår målsättning är att minst varannan matportion som säljs på UniCafe ska vara vegansk eller vegetarisk – och målsättningar är ju till för att överträffas!

Vi har sänkt priset på vår veganska lunch med 10 cent så att det smarta alternativet också ska vara ekonomiskt lockande. Vi introducerar hela tiden nya vegetariska och veganska rätter, vi utvecklar nya koncept – som vegansk tröstmat – och vi tar fördomsfritt till oss nya matinnovationer.

Vi har lyft upp de vegetariska och veganska alternativen så att de finns först både på UniCafes lunchlistor och i restaurangernas utbud. Det gör vi för att det ska gå lätt att hitta det goda, utan att du behöver leta. I oktober sätter vi också ”Köttfri oktober”-dekaler vid de vegetariska och veganska rätterna i serveringslinjerna.

Gör ett smart val då du äter på UniCafe: varje vegetarisk och vegansk måltid är viktig!

Idén med den årliga kampanjen Köttfri oktober är att öka medvetenheten om de etiska och ekologiska problemen med köttproduktion och om hälsoeffekterna av överdriven köttkonsumtion. Enligt finländska näringsrekommendationer bör man inte äta mera än 500 gram rött kött och köttprodukter i veckan, men undersökningar visar att finländarna äter dubbelt så mycket kött. Ett minskat köttintag är bra både för den egna hälsan och för klimatet.