Valitse vegeä -kampanja kannustaa vegaanisiin valintoihin – vastaa visaan ja voit voittaa kuukauden lounaat
Valitse lautasellesi lokakuussa vegaanisia vaihtoehtoja ja testaa tietosi Vegevisassa – voit voittaa kuukauden lounaat UniCafessa.
UniCafeissa lokakuu on Lihattoman lokakuun hengessä täynnä houkuttelevia vegaanisia ruokia. Arvomme Vegevisaan osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken pääpalkintona kuukauden lounaat (20 lounaslippua*) UniCafessa. Lisäksi arvomme 2 kpl viikon lounaspakettia (5 lounaslippua*).
*) Vapaavalintainen perushintainen päivän lounas.
Haluamme haastaa asiakkaamme valitsemaan lounaaksi vegaanista sekä välittää tietoa ilmastolle parempien valintojen tärkeydestä. Valitse vegeä -kampanjan tavoitteena on myytyjen UniCafe-lounaiden vegaanisuusasteen nousu 50 prosenttiin.
Valitse vegeä -kampanja ja Vegevisa ovat käynnissä 1.-31.10.2025. Voittajat arvotaan keskiviikkona 5.11. Ylvan työntekijät tai heidän sukulaisensa eivät saa osallistua kilpailuun.
Näin homma toimii
Valitse lautasellesi lokakuussa vegaanisia vaihtoehtoja ja testaa tietosi Vegevisassa. Arvomme kaikkien visaan vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken yhden kuukauden lounaat (20 lounaslippua*) UniCafessa. Lisäksi arvomme 2 kpl viikon lounaspakettia (5 lounaslippua*).
*) Vapaavalintainen, perushintainen päivän lounas.
UniCafeiden lounaslistat tarjoavat päivittäin koukuttavia vegaanisia ruokia. Valitse vegeä -kampanjan kunniaksi myös sekasyöjän kannattaa vaihtaa vegeen – meillä se onnistuu helposti mausta tai täyttävyydestä tinkimättä.
Tarjolla on niin vegaanimättöä, kasvisklassikoita, uusia vihreitä viettelyksiä kuin vegaanisia jälkiruokiakin.
Vegellä on väliä!
Siirtyminen kasvipohjaiseen ruokavalioon on yksi keskeisiä keinoja hiilipäästöjen vähentämisessä ja luontokadon estämisessä. Näiden tavoitteiden eteen me UniCafessa teemme tosissamme hommia! Tavoitteenamme on, että vähintään joka toinen UniCafessa myyty annos olisi vegaaniannos – ja tavoitteethan on luotu ylitettäviksi. Vuonna 2024 vegaanisten lounaidemme osuus oli 46,7 prosenttia. Lokakuun aikana tavoitteemme on kasvattaa osuus 50 prosenttiin!
Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan punaista lihaa ja lihatuotteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa, mutta tutkimukset osoittavat, että suomalaiset kuluttavat lihaa suositukseen verrattuna kaksinkertaisesti. Lihan kulutuksen vähentäminen on siten hyödyllistä sekä omalle terveydelle että ilmastolle.
Kannustaaksemme kasvipohjaiseen ruokailuun olemme lisänneet vegaanivaihtoehtojen määrää lounaslistoilla. Tuomme jatkuvasti tarjolle uusia kasvis- ja vegaaniaterioita, kehitämme uusia konsepteja, kuten vegaaninen lohturuoka, ja tartumme rohkeasti uusiin ruokainnovaatioihin.
Olemme myös nostaneet kasvis- ja vegaanivaihtoehdot ensimmäiseksi sekä UniCafeiden lounaslistoilla että ravintoloiden tarjonnassa. Tämä siksi, ettei hyvää tarvitsisi hakea, vaan se löytyy helposti.
Tee siis fiksu valinta ruokaillessasi UniCafessa: jokaisella kestävällä valinnalla on merkitystä!