Skip to content

Ravintolatyötä, joka muuttaa maailmaa ateria kerrallaan

Meistä ruoka on paljon enemmän kuin polttoainetta: se on tapa muuttaa maailmaa.

Olemme rohkea edelläkävijä muun muassa kasvis- ja vegaanisen ruoan tarjoamisessa. Kun puntarissa ovat ruoan ilmastovaikutukset, emme pelkää tehdä päätöksiä paremman huomisen hyväksi.

Sinun, minun, meidän UniCafe

Uskomme vahvasti moniarvoiseen ja monimuotoiseen työyhteisöön; monipuolinen työporukkamme koostuu lukuisista eri taustoista ja tarinoista.

Meille ovat lämpimästi tervetulleita myös uran alkuvaiheessa olevat – UniCafessa sekä oppisopimuskoulutukset että työn tekeminen osa-aikaisesti esimerkiksi opiskelujen ohessa hoituvat hyvin.

Meillä työskentelee joukko upeita ravintola-alan osaajia ylivertaisen asiakaskokemuksen rakentajista intohimoisiin ruoanvalmistuksen ammattilaisiin: kassoja, salityöntekijöitä, astiahuoltajia, kokkeja, keittiömestareita sekä kahvila-kondiittorityöntekijöitä.

UniCafe yrityksenä

UniCafen toiminta sai alkunsa 1950-luvulla yhteiskunnallisesta tarpeesta: opiskelijoille ei ollut kaupungissa tarjolla riittävän edullista mutta kuitenkin ravitsevaa ruokaa.

Nykyään UniCafella on 18 ravintolaa ja kahvilaa sekä catering-toimintaa kaikilla Helsingin yliopiston kampuksilla.

UniCafe on osa Ylvaa, omistajiamme ovat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat.

Matkasi unicafelaiseksi voi alkaa tästä!

Ota rohkeasti yhteyttä: rekrytointi@unicafe.fi

UniCafe on kestävän ruokailun edelläkävijä

2013 UniCafe rakensi palvelutuotannon hiilijalanjäljen laskemisen mallin ja toteutti laskennan ensimmäistä kertaa opiskelijaravintoloissaan.

2014 UniCafe oli mukana Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n yhteistyössä WWF:n ja lounasravintoloiden kanssa toteuttamassa Ilmastolounas-hankkeessa. Hankkeessa kehitettiin ja kokeiltiin Ilmastovalinta-konseptia ja sen yhtenä tavoitteena oli määrittää lounasannosten kasvihuonekaasupäästöille raja-arvo, jonka alle Ilmastovalinta-lounaan päästöjen tulee jäädä. Merkintä otettiin pysyvästi käyttöön UniCafen lounaslistoilla vuoden 2015 alussa.

2019 Ylva laski koko toiminnalleen hiilijalanjäljen ja UniCafelle laadittiin ensimmäinen hiilibudjetti. UniCafeissa luovuttiin naudanlihan käytöstä.

2021 UniCafe Kaivopihassa pilotoitiin aterioiden hiilijalanjälkilaskentaa osana kyseisen vuoden marraskuussa järjestettyä Ilmastoannos-kampanjaa.

2022 aikana tehdyn kaikki raaka-aineet kattavan hiilijalanjälkianalyysin ansiosta hiilibudjetti voidaan jatkossa laskea entistä tarkemmin.