Skip to content

FAQ

Välkommen till vår FAQ! Här har vi har besvarat era mest frågade frågor.

Vem får äta på UniCafe?

UniCafes dörrar är öppna för alla – vi välkomnar alla som gillar god mat!

Vad kostar en lunch?

Normalpriset på en lunch är 8,00€ (UniCafe Kaivopiha 6,80€). Studerande med studiekort som ger rätt till måltidsstöd lunchar till priset 2,60€, forskarstuderande betalar 4,70€ och personallunchen kostar 5,70€.

Vad ingår i lunchen?

Lunchen består av en varm huvudrätt med tillägg (till exempel potatis eller ris) eller en salladsportion. Dessutom ingår bröd och bredbart pålägg samt dryck. Mot extra avgift kan du också få dessert eller kaffe på lunchen.

Hur får jag studentrabatt?

Du får studentrabatt genom att i kassan visa upp ditt studiekort som berättigar till måltidsstöd. På FPA:s webbplats finns information om vilka kort som gäller. Om du precis har inlett studierna och ännu inte har något studiekort kan du tillfälligt få rabatt genom att visa upp ditt närvarointyg.

Får anställda personalrabatt?

Personalen har rätt till rabatt. Du får den genom att i kassan visa upp kortet som berättigar till personalrabatt.

Jag vill ta en grupp skolelever på lunch till UniCafe. Hur ska jag göra? Får skolelever rabatt?

Skolelever har tyvärr inte rätt till måltidsstöd. Grupper är dock välkomna till oss. Vi rekommenderar att du kontaktar den restaurang där ni vill äta och diskuterar arrangemangen med personalen där.

Ger ni grupprabatt?

I mån av möjlighet ordnar vi med mat för grupper, till exempel i samband med kurser, praktikperioder eller andra tillställningar. Vi rekommenderar att du kontaktar den restaurang där ni vill äta och diskuterar arrangemangen med personalen där.

Kan studerande äta i lärarnas matsal?

Huvudregeln är att lärarnas restaurang är avsedd för personalen.

Varför serverar ni inte någon viss, populär maträtt varje dag?

Omväxling förnöjer! Vi vet att en del av våra lunchalternativ är älskade klassiker, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Till vem kan jag skicka kommentarer/respons?

Du kan skicka e-post direkt till restaurangen eller använda vårt responssystem. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Varför tar maten slut ibland?

Vi tillreder bara så mycket mat som vi tror att ska gå åt, för att det inte ska uppstå så mycket matsvinn. Därför kan vissa populära maträtter ibland ta slut under dagen.

Hur fungerar Compensate?

För att kompensera för koldioxidutsläppen som din måltid orsakar berättar du i kassan att du vill kompensera. Avgiften går oavkortat till Compensate, som i sin tur styr pengarna oavkortat till olika beskogningsprojekt.

Vad är en Leftover-lunch?

Leftover-luncherna består av mat som blivit över och som vi säljer till nedsatt pris. Du kan köpa Leftover-lunchen efter lunchtid, antingen i UniCafes låda eller i en egen matbox.

Kan jag betala för caféprodukter i lunchkassan?

Det kan du – utom på de ställen där caféet och lunchrestaurangen finns i olika lokaler.

Vad är UniCafe-appen för något?

Med UniCafes gratis mobilapp är det lätt att kolla in lunchlistorna och du kan också betala din lunch i förväg. På det sättet går det sedan snabbare i kassan!

Är UniCafes förpackningsmaterial, t.ex. take away-kopparna, biologiskt nedbrytbara?

För tillfället kommer bara en del av take away-produkterna i biologiskt nedbrytbara förpackningar. Vårt mål är att alla UniCafes take away-produkter ska vara biologiskt nedbrytbara senast 2020.