Skip to content

FAQ

Jäikö jokin askarruttamaan? Kaipaatko lisätietoa jostakin UniCafen toimintaa koskevasta asiasta? Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuka voi syödä UniCafessa?

UniCafen ovet ovat auki kaikille – toivotamme tervetulleeksi jokaisen, jolle maistuu hyvä ruoka!

Mitä lounas maksaa?

Normaalihintainen vegaanilounas maksaa 8,60€, ja muut normaalihintaiset lounasvaihtoehdot 8,70€. Ateriatukeen oikeuttavan opiskelijakortin omaavat opiskelijat aterioivat hintaan vegaanilounas 2,85€, muut lounaat 2,95€, jatko-opiskelijat hintaan vegaanilounas 5,45€, muut lounaat 5,55€ ja henkilökunnan hinnat ovat puolestaan vegaanilounas 6,90€, muut lounaat 7,00€.

Voiko UniCafe-ravintoloissa maksaa käteisellä?

Käteismaksu on käytössä seuraavissa ravintoloissamme:

  • UniCafe Kaivopiha (keskusta)
  • UniCafe Porthania (keskusta)
  • UniCafe Infokeskus (Viikki)
Mitä lounaaseen sisältyy?

Lounas koostuu yhdestä lämpimästä pääruoasta ja lisukkeista (esimerkiksi perunat tai riisi) tai salaattiannoksesta. Lisäksi lounaaseen kuuluu lisukesalaatti, leipä ja levite sekä juoma. Lisämaksusta voit nauttia myös jälkiruoasta tai lisätä ateriaan lounaskahvin.

Miten saan opiskelija-alennuksen?

Opiskelija-alennuksen saat esittämällä kassalla henkilökunnalle ateriatukeen oikeuttavan opiskelijakortin. Lista korteista löytyy Kelan sivuilta. Jos olet juuri aloittanut opinnot eikä sinulla ei vielä ole opiskelijakorttia, voit väliaikaisesti saada alennuksen esittämällä läsnäolotodistuksen ja henkilötodistuksen.

Saako henkilökunta alennuksia?

Henkilökunta on oikeutettu alennukseen. Alennuksen saat esittämällä kassalla henkilökunta-alennukseen oikeuttavan kortin.

Haluan tuoda ryhmän koululaisia ruokailemaan UniCafeseen. Miten toimin? Ovatko koululaiset oikeutettuja alennuksiin?

Koululaiset (esim. lukiolaiset) eivät valitettavasti ole oikeutettuja ateriatukeen. Ryhmät ovat kuitenkin meille tervetulleita. Suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan ravintolaan, jossa toivot ryhmäsi aterioivan, ja sopimaan järjestelyistä henkilökunnan kanssa.

Onko teillä ryhmäalennuksia?

Järjestämme mahdollisuuksien mukaan ryhmille ateriointimahdollisuuksia esimerkiksi koulutuksien tai harjoitteluiden sekä muiden tilaisuuksien yhteydessä. Suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan ravintolaan, jossa toivot ryhmäsi aterioivan, ja sopimaan järjestelyistä henkilökunnan kanssa.

Voivatko opiskelijat syödä opettajien ruokalassa?

Pääsääntöisesti opettajien ravintola on henkilökunnan käyttöön suunnattu tila.

Miksi teillä ei ole tarjolla jotakin tiettyä, suosittua ruokaa joka päivä?

Vaihtelu virkistää! Tiedämme, että osa lounasvaihtoehdoistamme on rakastettuja klassikoita – hyvää kannattaa odottaa.

Kenelle voin lähettää palautetta?

Voit lähettää palautetta suoraan ravintolalle sähköpostilla tai palautejärjestelmämme kautta. Yhteystiedot löydät täältä.

Miksi ruoat joskus loppuvat kesken?

Valmistamme ruokaa vain niin paljon, kuin arvioimme sitä tarvittavan, jottei ruokahävikkiä syntyisi ihan mielettömän paljon. Siksi jokin suosittu ruoka voi joskus loppua kesken päivän aikana.

Mikä on Leftover-lounas?

Leftover-lounaat ovat päivän ylijääneistä aterioista koostettuja, alennettuun hintaan myytäviä lounaita. Voit ostaa Leftover-lounaan ravintolan lounasmyynnin päätyttyä joko UniCafen laatikossa tai omassa eväslaatikossasi.

Voinko maksaa kahvilatuotteita lounaskassalla?

Kyllä voit – paitsi niissä tiloissa, missä kahvila ja lounasravintola sijaitsevat eri tiloissa.

Mikä on UniCafe-sovellus?

UniCafen selainpohjainen sovellus näyttää mm. ravintoloiden lounaslistat, aukioloajat ja yhteystiedot, ruokien tuotesisällöt, erityisruokavaliot sekä lounaiden hinnat kätevästi mobiiliystävällisessä muodossa. Näkymää on mahdollista räätälöidä esim. oman ruokavalion ja suosikkiravintoloiden mukaan. Selainpohjaisena sovellus ei vaadi lataamista eikä kirjautumista. Tutustu sovellukseen täällä: menu.unicafe.fi

Huom! Entinen UniCafe-appi, joka on aiemmin ollut ladattivissa sovelluskaupoista, on poistunut käytöstä eikä siihen julkaista enää päivityksiä. Suosittelemme poistamaan appin puhelimesta ja käyttämään sen sijaan mobiilissa menu.unicafe.fi-sovellusta käytössäsi olevalla verkkoselaimella.

Ovatko UniCafen pakkausmateriaalit, kuten take away -kupit, biohajoavia?

Lähtökohtaisesti haemme valikoimiimme aina biohajoavan vaihtoehdon, mikäli sellainen on saatavilla. Tällä hetkellä take away -tuotteiden pakkausmateriaaleista vain osa on biohajoavia. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa kaikki UniCafen take away -tuotteiden pakkausmateriaalit olisivat biohajoavia.