Skip to content

Priset på studentlunchen sjunker 1.1.2021

Måltidsstödet stiger till 2,30 euro vid årets början. Det betyder att studentlunchen på UniCafe blir 35 cent billigare från 1.1.2021. Övriga lunchpriser är oförändrade.

”Vi är glada över den här justeringen, som vi önskade oss redan i höstas. Prishöjningar har varit helt nödvändiga i restaurangbranschen, som kämpar för sin överlevnad på grund av den kris som coronapandemin har orsakat. Men det vore inte rätt att låta det belasta studenternas plånböcker, studenterna har det annars också tillräckligt besvärligt”, konstaterar affärsverksamhetsdirektör Leena Pihlajamäki.

I budgetförhandlingarna 16.9 beslöt Finansministeriet att höja måltidsstödet från 1,94 euro till 2,30 euro. På så sätt kompenserar man för den förordning som gavs i våras, då maxpriset på studentmåltider höjdes fr.o.m. 1.8, vilket ledde till att flera studentrestauranger, bland dem UniCafe, höjde priserna. Det är åtta år sedan FPA:s måltidsstöd senast höjdes.

”I enlighet med våra tidigare beslut är det mest ansvarsfulla lunchalternativet, den veganska lunchen, också framöver billigare än andra alternativ”, fortsätter Pihlajamäki.

Ylva och UniCafe-restaurangerna har länge stött forskarstuderande genom att frivilligt erbjuda dem rabatterade luncher, trots att FPA inte stöder forskarstuderandes måltider. Priserna på de dyraste specialluncherna, luncherna för forskarstuderande och personal samt övriga kunders luncher kommer inte att förändras.

Priserna på studentluncher 1.1.2021

– vegansk lunch 2,60 €
– övriga luncher 2,70 €
– dagens special 4,90 €

Se hela prislistan här.

Mera information:

Leena Pihlajamäki, affärsverksamhetsdirektör UniCafe, +358 40 725 2887