Skip to content

UniCafe presenterar sin beställningsmeny som planerats av en mästerkock 70-årsjubileumsåret till ära

70-årsjubileumsåret till ära lanserar UniCafe en beställningsmeny som är helt vegansk och innehåller en stor mängd ekologiska produkter. Menyn har sammanställts av mästerkocken Roni Kerttula i samarbete med restaurangerna. Den är tillgänglig från augusti på alla UniCafe-restauranger.

Menyn består av rika smaker där aromerna av färska grönsaker och veganska råvaror kombinerats med varmt kryddiga smaker från Nordafrika och smaker från den europeiska kontinenten.

I menyn som består av förrättssallad, huvudrätt och efterrätt finns tre olika alternativ per rätt. Kunden kan kombinera alternativen till en tre rätters middag efter egen smak.

Menyn kan beställas på alla UniCafe-campusrestauranger för tillställningar som ordnas i Helsingfors universitets lokaler.

”Målet var att skapa en mångsidig och så attraktiv meny som möjligt: i den slutliga menyn möter de varmt kryddiga smakerna från Nordafrika matkulturen på den europeiska kontinenten. Växtbaserade råvaror av hög kvalitet har huvudrollen i menyn”, berättar Roni Kerttula.

Den veganska menyn motsvarar önskemålen hos dagens kunder

UniCafe är känt som föregångare när det gäller hållbara måltider och som förnyare av studentluncher. På UniCafe-restaurangerna har lunchutbudet redan länge omfattat växtbaserade och ekologiska råvaror. Samma målmedvetna utvecklingsarbete har gjorts i fråga om beställningsmenyn.

”Våra cateringkunder har önskat trendiga veganska rätter som passar en stor kundkrets. Jubileumsåret till ära bestämde vi oss för att lansera en helt vegansk beställningsmeny. Vi tror att en meny som innehåller hållbara och rena råvaror kommer att tilltala våra medvetna kunder med sin filosofi”, säger inköps- och produktutvecklingschef Susanne Reiju.

Jubileumsbakelsen kröner mötes- och kaffeserveringar

Jubileumsårets söta läckerhet är en vegansk och glutenfri jubileumsbakelse som utvecklats av UniCafes eget kök. Bakelsen består av fräsch svartvinbärsmousse och krämig chokladmousse på mörk chokladbotten. Den vackra och goda bakelsen har dekorerats med torkade svarta vinbär.

Jubileumsbakelsen är lätt och passar därför också utmärkt som sött alternativ på möten.

Här kan du läsa mer om den veganska beställningsmenyn under UniCafes jubileumsår: 2023_meny_sv.pdf

Menyn kan beställas både som buffé och bordsservering. Begär offert på närmaste UniCafe-restaurang: unicafe.fi/sv/kontakt

Mer information:

Susanne Reiju
Inköps- och produktutvecklingschef
tfn +358 400 576 283
susanne.reiju@unicafe.fi