Skip to content

Ehdotus kumppanuusmaataloudesta Ylvan vastuullisuuskilpailun voittajaksi

Katja Tiisalan ehdotus kumppanuusmaataloudesta on voittanut Ylvan vuoden 2019 Vastuullisuuskilpailun. Kilpailu järjestettiin 14.10.-18.11. yhdeksättä kertaa.

Ylva on jo vuodesta 2011 vuosittaisessa ideakilpailussaan etsinyt uusia ideoita, joiden avulla voisi entisestään parantaa taloudellista, sosiaalista, kulttuurista tai ympäristövastuullisuuttaan.

Tänä vuonna ehdotuksia saapui määräaikaan mennessä 25 kappaletta, joka on yksi kilpailun historian parhaista tuloksista. Näistä palkintoraati, Ylvan hallintoneuvosto, valitsi voittajaksi Katja Tiisalan ehdotuksen kumppanuusmaatalouden hyödyntämisestä UniCafessa. Kunniamaininnan sai Saila Tallisen ehdotus muovinkiertotalousalustasta ja yhteistyöstä Resiclonin kanssa. Kilpailun voittosumma on tuhat (1.000) euroa.

Ylvalla on oikeus toteuttaa kilpailuun lähetetty ehdotus heti tai myöhemmin, vaikka sitä ei palkittaisikaan. Velvollisuutta toteuttaa ehdotuksia ei ole.

Kumppanuusmaatalous ja oma ruokaosuuskunta

Voitokkaassa ehdotuksessaan Tiisala toteaa kumppanuusmaatalouden, jossa ruokaa ostetaan tutulta sopimustilalta tai viljelijältä, lisäävän ruoantuotannon paikallisuutta, sosiaalista kestävyyttä, viljelijän tulojen ennustettavuutta, alkuperän läpinäkyvyyttä sekä mahdollisuuksia vaikuttaa ruoantuotannon vastuullisuuteen.

”Kumppanuusmaataloutta voi harjoittaa myös demokraattisen ja yhteisöllisen ruokaosuuskunnan kautta. Erityisen hienoa olisi, jos UniCafe lähtisi ruokaosuuskuntatoimintaan mukaan perustamalla oman ruokaosuuskunnan, joka tuottaa ruokaansa Suomessa itse opiskelijaravintoloiden käyttöön”, Tiisala jatkaa perusteluissaan.

”Ylvan hallintoneuvosto arvosti Tiisalan ehdotuksessa mahdollisuutta laajentaa lähiruoan tarjontaa UniCafessa entisestään. Kestävät ratkaisut ovat aina tervetulleita”, kommentoi Jannica Aalto Ylvan hallintoneuvoston puolesta.

Lisätietoja:

Jannica Aalto, viestintä- ja markkinointijohtaja, +358 45 1347 636