Skip to content

Elisa Viirin halloumilla tuunattu palak paneer UniCafen reseptikilpailun voittoon

UniCafen reseptikilpailun Reseptejä repusta on voittanut Elisa Viiri ohjeellaan palak paneer halloumilla. Joulukuussa 2019 järjestetyssä kilpailussa etsittiin reissun päällä tarttuneen makumuiston inspiroimia reseptejä ja uusia makuelämyksiä UniCafen lounaslistoille.

Voitokas resepti ammentaa ulkomailla syntyneestä ruokamuistosta. Voittajan tutustutti ohjeeseen hänen paikallinen ystävänsä, jonka kanssa tätä herkullista palak paneeria kokattiin. Kimmoke osallistumiseen syntyi lounaalla UniCafessa Elisan nähtyä mainoksen kilpailusta pöytäkolmiossa.

”Erityisesti ilahdutti kilpailun keskittyminen kasvisruokaan, jonka eteen UniCafe on muutoinkin tehnyt hyvää työtä. Myös matkateema oli hauska. Toivottavasti tämä innostaa muitakin kokkaamaan, arjen kiireessä valmiit reseptit voivat antaa juuri sopivan sysäyksen lähteä kokeilemaan. Tuotepalkinto oli mukavan runsas ja opiskelijalle oikein sopiva”, Elisa Viiri iloitsee.

”Kisan ajatuksena oli saada kerättyä asiakkaidemme ideoita ja toiveita. Elisan resepti valikoitui muiden ehdotusten joukosta voittajaksi suurempiinkin lounastajamääriin taipuvan sovellettavuutensa vuoksi. Resepti oli jo paperilla todella houkuttelevan oloinen, ja kun tarjosimme ruokaa asiakkaillemme Oliviassa, oli palaute erinomaista. UniCafen tavoitteena on nostaa kasvis- ja vegaanisten ruokien osuus myydyistä lounaista 50 %:iin vuoden 2020 aikana ja yksi tärkeimmistä keinoista yltää siihen on tarjota todella herkullista kasvis- ja vegaaniruokaa”, hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju kertoo.

Voittajaresepti on testattu UniCafen tuotekehityksessä ja siitä on muokattu suurille lounastajamäärille sopiva vakioitu resepti. Pääset tutustumaan Elisan voitokkaaseen palak paneeriin UniCafeissa kevään aikana.

Muille palkintosijoille ylsivät Emmi Kaislasalmi ja Nelli Salo. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Iso kiitos kaikille osallistuneille!


Palak paneer halloumin kanssa tehtynä
(4 henk, määrät ovat arvioita)

  • 100 g pähkinöitä (esim. cashew)
  • Valkosipulinkynsiä maun mukaan
  • 1 kpl sipuli
  • Öljyä tms. paistamiseen
  • Inkivääriä maun mukaan
  • Kurkuma-mauste, 1 tl
  • Garam masala -mauste, 1 rkl
  • Suolaa, 1 tl
  • Säilötyt, kokonaiset tomaatit, 400 g eli yksi purkki
  • 2 dl kermaa
  • 100 g pinaatinlehtiä
  • 400 g halloumijuustoa

(+ riisiä n. 1 dl per syöjä)

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli hienoiksi. Kuullota sipulia pannulla. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Anna olla pannulla hetki. Sitten lisää tomaatit, pähkinät ja n. 2 dl vettä. Anna kiehua 10 min ja sekoita sitten esim. sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää kastikkeeseen kerma ja sen jälkeen suola. Paista puhtaalla pannulla paloiksi pilkottu halloumi (keskikokoisia paloja). Lisää sitten kastikkeeseen pinaatti ja ruskistettu halloumi. Syö keitetyn riisin kanssa.