Skip to content

Kaivopihan UniCafe taistelee 300 lounaaseen asti

Hallituksen määräämä koronasta aiheutuva poikkeustilanne on ajanut kaikki ravintola-alan toimijat ennennäkemättömän ahtaalle. Ennusteet ravintola-alan liikevaihdon menetyksistä ovat murskaavia. Valtaosa toimijoista on menettänyt yli 70 % liikevaihdoistaan, ja UniCafen kohdalla puhutaan vieläkin isommista luvuista – liikevaihdoista on lähtenyt lähes 90 %. Kaivopihan UniCafe yrittää kuitenkin pinnistellä ja pitää ovensa auki, kunhan vain 300 asiakkaan raja ylittyy päivittäin.

Normaalisti 17 UniCafe-ravintolaamme myy yli 10 000 lounasta päivässä. Yliopistojen sulkeminen ja poikkeustila ovat tiputtaneet luvut reilun 1000 lounaan tuntumaan, ja joka päivä lounastajien määrät laskevat. Ensi viikon alussa auki on enää 6 ravintolaa ja viikon kuluttua mahdollisesti vain kaksi, Kaivopihan UniCafe ja Töölön YTHS:n yhteydessä toimiva Serpens.

“Opiskelijalounas on opiskelijoille tärkeä, ja teemme kaikkemme, että voisimme tarjota sitä turvallisesti ja vastuullisesti poikkeusoloissakin. Kaikki keinot ovat tällä hetkellä käytössä, jotta voimme pyörittää ravintolaa yliopistojen sulun ja poikkeustilanteen ajan. Myymme opiskelijoille lounasta mukaan, ja huolehdimme todella tarkasti hygieniasta”, kommentoi liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki.

“Tavoitteena on pitää keskeisin ravintolamme, Kaivopihan UniCafe, auki, mutta tämä vaatii päivittäin riittävästi asiakkaita. 300 myydyllä aterialla saamme pidettyä ravintolan toiminnassa. Vaikka 300 kuulostaa paljolta, on se vain murto-osa normaalista lähes 2000 lounastajan määrästä“, Pihlajamäki jatkaa.

Näillä näkymin suurin osa UniCafen henkilökunnasta on lomautettuna elokuun loppuun asti. Kaikki kuitenkin riippuu siitä, miten pitkään poikkeustila jatkuu, ja lomautukset voivat kestää kauemmin tai päättyä aiemmin.

“Poikkeustilanteen vaikutukset osuivat ensimmäisenä ravintola- ja matkailualaan, olen ylpeä meidän jengin pippurisesta asenteesta, samalla meillä on suuri huoli henkilökuntamme puolesta. Jokainen myyty annos on kotiinpäin tässä ravintola-alalle katastrofaalisessa tilanteessa – niin meidän kuin kaikkien muidenkin ravintoloiden osalta”, Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola vetoaa.

Lisätietoja:
Leena Pihlajamäki, liiketoimintajohtaja, ravintolat ja majoitus, +358 40 725 2887
Jannica Aalto, viestintä- ja markkinointijohtaja, +358 45 1347 636