Skip to content

Kaksi UniCafen ammattilaista ehdolla PRO 2024 -kilpailun finaalissa

UniCafen ammattilaiset ylsivät hienosti finaaliin horeca-alan merkittävimmässä kilpailussa. Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju on ehdolla Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa ja vastuullisuuskoordinaattori Petra Lamminaho puolestaan Vastuullisuus-sarjassa.

Ylvan ravintolaliiketoiminnan hankinnoista ja tuotekehityksestä vastaava Susanne Reiju kehittää ravintolatoiminnan tuotteita ja konsepteja Kelan korkeakoulusuositukset täyttävistä lounaista ministeri-illallisiin. Vastuullisuuskriteerit ovat hankinnassa tiukat, ja Reijun ostopäätöksillä on iso merkitys sekä opiskelijoiden päivittäiseen ruokailuun että koko planeettamme tulevaisuuteen.

”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska teen tiimini kanssa merkityksellistä työtä tulevaisuuden ruokatottumusten eteen. Vastuullisuus ohjaa työtäni: meillä on tarjolla myös kaksi vegaanivaihtoehtoa päivittäin. Jotta kaikki ruoalle asetetut kriteerit täytyvät, on toisinaan oltava aikamoinen taikuri”, Reiju kertoo.

Vastuullisuus-sarjassa UniCafe ylsi finaaliin jo toista kertaa. Vastuullisuus on organisaation koko toiminnan läpileikkaavaa. Siinä keskitytään hiilijalanjäljen pienentämiseen, vegaaniruoan suhteellisen osuuden lisäämiseen sekä inklusiivisuuden lisäämiseen. Petra Lamminaho on vienyt UniCafen vastuullisuustyötä kunnianhimoisesti eteenpäin. Hän on vastannut muun muassa kaikkien UniCafessa myynnissä olevien aterioiden hiilipäästöjen laskennasta.

”Kutsumme itseämme yritysaktivistiksi, ja haluamme viedä koko ravintola-alaa vastuullisempaan suuntaan näyttämällä esimerkkiä. Omistajamme Helsingin yliopiston ylioppilaskunta odottaa meiltä tiedeperustaista vastuullisuustyötä. Kaikki luvut päästöistämme tai teoistamme ovat perusteltavissa tutkitulla tiedolla. Se erottaa meidän tekomme monesta”, sanoo Lamminaho.

Kannusta UniCafe voittoon!

Yleisö voi kannustaa suosikkejaan kohti voittoa. Tuomaristo saa kaikki kannatuslauseet ja -äänet tiedoksi ja ne vaikuttavat voittajan valintaan. Kannustaa voi 13.12. saakka.

Kannusta Susannea täällä

Kannusta Petraa täällä

PRO on horeca-alan merkittävin tunnustuspalkinto alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan tänä vuonna yhteensä 16 eri sarjassa. Voittajat julkistetaan PRO-gaalassa Helsingin Oopperatalossa 29.1.2024. Gaalan ja tapahtuman järjestää vuosittain Aromi-lehti.

Lisätietoa:

Anne Immonen
Liiketoimintajohtaja, ravintolat
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi