Skip to content

Lihaton lokakuu kannustaa valitsemaan lautaselle kasvista UniCafessa

UniCafessa lokakuu on täynnä houkuttelevia kasvis- ja vegaaniruokia. Tartu Lihaton lokakuu -haasteeseen, ja valitse lautasellesi kasvisruokaa! Kampanja on käynnissä kaikissa ravintoloissamme 1.-31.10.2022.

UniCafeiden lounaslistat tarjoavat päivittäin koukuttavia kasvis- ja vegaaniruokia. Lihattoman lokakuun kunniaksi myös sekasyöjän kannattaa vaihtaa vegeen – meillä se onnistuu helposti mausta tai täyttävyydestä tinkimättä.

Tarjolla on niin vegaanimättöä, kasvisklassikoita, uusia vihreitä viettelyksiä kuin vegaanisia jälkiruokiakin.

Valitse kasvista ja voita dinneri!

Kun valitset lokakuussa kasvis- tai vegaanilounaan, saat kassalta Lihaton lokakuu -leimapassin. Jokaisesta lokakuun aikana UniCafessa nauttimastasi kasvis- tai vegaaniateriasta saat yhden leiman passiin.

Arvomme täyden passin palauttaneiden joukosta kolme voittajaa, jotka saavat herkullisen, vegaanisen dinnerin kahdelle.

Näin homma toimii: Kerää passiin 15 leimaa ja kirjoita toiselle puolelle nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Palauta passi viimeistään 31.10. mille tahansa UniCafe-kassalle, ja olet mukana arvonnassa!

Voit osallistua myös Ylioppilaskalenterin välistä löytyvällä kasvispassilla: kerää leimat, liitä mukaan yhteystietosi ja palauta kassalle. Täysi YO-kalenterin mukana saatu kasvispassi oikeuttaa lisäksi lunastamaan ilmaisen aterian UniCafessa.

Ihan vegen paljon väliä!

Siirtyminen kasvipohjaiseen ruokavalioon on yksi keskeisiä keinoja hiilipäästöjen vähentämisessä ja luontokadon estämisessä. Näiden tavoitteiden eteen me UniCafessa teemme tosissamme hommia! Tavoitteenamme on, että vähintään joka toinen UniCafessa myyty annos olisi vegaani- tai kasvisruokaa – ja tavoitteethan on luotu ylitettäviksi.

Olemme laskeneet vegaanilounaamme hintaa 10 senttiä, jotta fiksu vaihtoehto olisi myös rahallisesti houkutteleva. Tuomme jatkuvasti tarjolle uusia kasvis- ja vegaaniaterioita, kehitämme uusia konsepteja, kuten vegaaninen lohturuoka, ja tartumme rohkeasti uusiin ruokainnovaatioihin.

Olemme myös nostaneet kasvis- ja vegaanivaihtoehdot ensimmäiseksi sekä UniCafeiden lounaslistoilla että ravintoloiden tarjonnassa. Tämä siksi, ettei hyvää tarvitsisi hakea, vaan se löytyy helposti.

Lokakuun ajaksi olemme myös lisänneet ravintoloiden linjastoille Lihaton lokakuu -tarrat kasvis- ja vegaaniruokien kohdalle.

Tee siis fiksu valinta ruokaillessasi UniCafessa: jokaisella kasvis- ja vegaaniaterialla on merkitystä!

Vuosittaisen Lihaton lokakuu -kampanjan tarkoitus on lisätä tietoisuutta lihatuotannon eettisistä ja ekologisista ongelmista sekä liiallisen lihansyönnin terveysvaikutuksista. Suomalaiset ravitsemussuositukset kehottavat syömään punaista lihaa ja lihavalmisteita enintään 500 grammaa viikossa, mutta selvitysten mukaan suomalaiset syövät lihaa kaksinkertaisen määrän suositukseen nähden. Lihan vähentämisestä hyötyy sekä oma terveys että ilmasto.