Skip to content

Meillä voit nauttia lounaasi huoletta – turvallinen asiointi UniCafessa

Kesäkuun alusta lähtien ravintoloiden on ollut jälleen mahdollista palvella asiakkaitaan myös sisällä ravintolan tiloissa. Meille asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on erittäin tärkeää. Olemme seuraavin toimenpitein huolehtineet siitä, että sinun asiointisi ravintolassamme sujuisi mahdollisimman turvallisesti.

Asiointi ravintolassa
  • Asiakaspaikoistamme on käytössä vain 75 % ja ne on sijoiteltu väljästi. Henkilökuntamme seuraa tilannetta, jotta määrä ei ylity. Tarvittaessa porrastamme asiakkaiden pääsyä ravintolatilaan, jotta asiointi ja henkilökunnan työskentely ravintolassa sujuu mahdollisimman turvallisesti.
  • Asiakaspolkumme on suunniteltu huolellisesti ja muistutamme ravintolatiloissa noudatettavista turvaväleistä mm. lattiatarroin.
  • Ruokalistat ovat esillä sekä nettisivuillamme että ravintolassa. Ruoka tilataan asiakaspalvelijaltamme.
  • Mikäli ruoan nauttiminen ravintolatilassa askarruttaa, voit edelleen ostaa meiltä myös yksittäispakattuja, jäähdytettyjä lounasannoksia mukaan.
  • Henkilökuntamme annostelee pääruoan valmiiksi. Koko henkilökuntamme käyttää kertakäyttöisiä suojakäsineitä. Lämpimät lisäkkeet, lisäkesalaatit, leivät, juomat sekä ruokailuvälineet ovat asiakkaan itse otettavissa. Tarjoiluottimet vaihdetaan useasti päivän aikana.
  • Linjastojamme, pöytiä sekä ovenkahvoja (ulko-ovi/wc-ovet) pyyhitään tehostetusti desinfioivalla pesuaineella.
  • Otamme vastaan vain korttimaksuja. Maksupäätteitä puhdistetaan ja desinfioidaan tehostetusti.
  • Asiakas-wc:iden siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Wc:stä löytyy saippuaa, käsipaperia, käsidesiä sekä roskakorit. Henkilökuntamme tarkistaa wc-tilat säännöllisesti ja kuittaa asian hoidetuksi.
  • Käsidesiä on asiakkaiden saatavilla sekä sisäänkäynnin yhteydessä eteistilassa että mm. kassoilla.

Elintarvikkeiden käsittely

Kiinnitämme erityistä huomiota työntekijöiden hyvään työhygieniaan sekä henkilökohtaiseen hygieniaan.

Elintarvikkeiden käsittelyssä painotamme seuraavia asioita:

  • Korostamme huolellista käsien pesua. Ravintolan keittiöstä löytyy kuvallinen käsienpesuohje, kuinka kädet pestään oikein.
  • Käytämme suojakäsineitä ja niitä vaihdamme riittävän usein.
  • Noudatamme tarkasti yskimis- ja niistämishygieniaa; vältämme kasvojen koskettelua.
  • Vältämme elintarvikkeiden tarpeetonta koskemista käsin.
  • Huolehdimme työvälineiden, veitsien, leikkuulautojen yms. tiheästä pesusta
  • Desinfioivia puhdistusaineita käytettäessä estämme niiden kosketuksen elintarvikkeisiin
  • Keittiötiloissa liikkuvia ulkopuolisia, esimerkiksi huolto- ja korjaushenkilöstöä, ohjeistamme huomioitavista asioista (suojavaatetus, turvavälit ja käsihygienia).
Asiakkaan muistilista

Pidetään yhdessä huolta toistemme turvallisuudesta!

  1. Tervetuloa terveenä – pysythän kotona, mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita:
    yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet, päänsärky.
  2. Huolehdi käsihygieniasta. Käytä käsidesiä, ole hyvä!
  3. Yski ja aivasta oikein
    Jos aivastat tai yskit, käytä kertakäyttönenäliinaa. Jos sitä ei ole saatavilla, peitä suu kyynärtaipeella.
  4. Muista turvaväli
    Pidäthän riittävän etäisyyden (1-2 m) toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaamme. Ruokaillessa istuthan pöydässä vain oman seurueesi kanssa.
  5. Otamme vastaan vain korttimaksuja
  6. Koskethan vain välttämättömiin tarvikkeisiin