Skip to content

Pienillä teoilla on reilu vaikutus – UniCafeissa vietetään Reilun kaupan viikkoa 25.–31.10.

Reilun kaupan viikolla UniCafeissa herkutellaan reilusti jälkiruoilla ja leivonnaisilla sekä nautitaan reilua lounasta. Tänä vuonna viikon teemana on ilmastonmuutos.

Vuoden 2021 kampanjaviikon omina teematuotteinamme ovat päivittäin vaihtuvat reilut jälkiruoat sekä keskiviikkona 27.10. tarjolla oleva Reilun kaupan tofua sisältävä lounasannos. Tuotteita on tarjolla kaikissa UniCafeissa. Valikoima vaihtelee ravintoloittain.

Omassa tuotekehityskeittiössämme on syntynyt lukuisia muitakin Reilun kaupan reseptejä, kuten banaani-juustokakku ja banaani-pekaanipähkinä-keikauskakku, vihreä banaanimuffinssi, banaani-smoothie, kookossuklaapallo sekä erilaisia cookieita.

Lisäksi löydät meiltä muun muassa Reilun kaupan teetä, appelsiinituoremehua, banaaneja ja suklaita. Reilun kaupan kahvia UniCafeissa on juotu jo vuodesta 1999. Nykyisinkin kaikki tarjoamamme kahvi on Löfbergin Reilun kaupan luomukahvia.

Osana Reilun kaupan viikkoa vietämme torstaina 28.10. Reilua kahvitaukoa. Voit osallistua tempaukseen ostamalla kahvin UniCafesta!

Reilun kaupan tiloilla kehitetään ilmastoystävällisempiä viljelytapoja

Reilu kauppa tunnetaan erityisesti viljelijöiden ja työntekijöiden toimeentulon edistämisestä. Tänä vuonna Reilun kaupan viikko pureutuu ilmastonmuutokseen, joka on tehnyt viljelijöiden arjesta ja toimeentulosta yhä epävarmempaa.

Kampanjaviikolla tuodaan esille ilmastomuutoksen vaikutuksia viljelyolosuhteisiin, mutta myös sitä, miten Reilun kaupan viljelijät ovat omalta osaltaan pystyneet muuttamaan toimintaansa ilmastoystävällisemmäksi.

Pienillä teoilla on reilu vaikutus -kampanja näyttää havahduttavia faktoja ilmastonmuutoksen vaikutuksista kahvin, kaakaon, banaanin, puuvillan ja ruusun viljelyyn. Ilmastonmuutos kurittaa erityisesti pienviljelijöitä, joille yhdenkin sadon epäonnistuminen voi uhata toimeentuloa. Suurin osa Reilun kaupan tuotteista viljellään nimenomaan perhe- ja pientiloilla.

UniCafeissa Reilun kaupan tuotteita on tarjottu vuodesta 1999. Helsingin yliopisto sai Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen vuonna 2013. Vuoden 2021 Reilun kaupan viikkoa on ideoitu yhteistyössä yliopiston Reilun kaupan tiimin kanssa.

Seuraa Tiedekulman keskustelua Ilmastonmuutos ruokapöydässäsi 27.10. klo 17.00-18.30

Lue lisää Reilusta kaupasta: www.reilukauppa.fi