Skip to content

UniCafe avaa opiskelijoille oman baarin Helsingin keskustaan

Myöhä Café & Bar on UniCafe-ketjun ensimmäinen täysin vegaaninen ravintola. Kaivopihan uudessa siivessä entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa sijaitseva ravintola avaa ovensa 7. joulukuuta 2022.

UniCafe avaa Helsingin keskustaan uuden ravintolan. Myöhä Café & Bar on opiskelijaruokailuun erikoistuneen ketjun ensimmäinen anniskeluravintola, joka on auki myöhäiseen iltaan saakka.

”Myöhä on UniCafe-ravintoloiden räväkkä pikkusisko ja opiskelijoiden oma baari. Tarjoamme asiakkaillemme olohuoneen, jonne on helppo tulla ystävien kanssa viihtymään ja nauttimaan juomista sekä pikkupurtavasta myöhäiseen iltaan saakka. Myöhässä pääsee laulamaan myös karaokea”, kertoo liiketoimintajohtaja Anne Immonen.

Myöhä on 7. joulukuuta lähtien avoinna tiistaista torstaihin kello 16–22 ja perjantaista lauantaihin kello 16–23. Tulevaisuudessa konseptia ja aukioloja on tarkoitus laajentaa myös lounasruokailun puolelle. Myöhän ravintolapäällikkönä toimii muun muassa Navy Jerry’s- ja Steam Helsinki -baarikonseptien parissa työskennellyt Sami Hongisto.

Toive täysin vegaanisesta opiskelijaravintolasta tuli asiakkailta

Myöhä on UniCafe-ketjun ensimmäinen ravintola, jonka koko ruoka- ja juomavalikoima on täysin kasvipohjainen.

”Kaikissa UniCafe-ravintoloissa on jo nyt päivittäin tarjolla myös vegaaninen lounasvaihtoehto, ja asiakkaistamme noin 50 prosenttia valitsee päivittäin kasvipohjaisen aterian. Asiakkaamme ovat toivoneet kokonaan vegaanista opiskelijaravintolaa. Odotan innolla, miten Myöhä otetaan vastaan”, Immonen iloitsee.

Ravintolan konsepti kannustaa paitsi ruokailemaan, myös nauttimaan alkoholia vastuullisesti. Listalta löytyy laaja valikoima laadukkaita alkoholittomia juomia sekä mietoja alkoholijuomia ja cocktaileja. Juomien valinnassa on huomioitu myös hiilijalanjälki.

”Esimerkiksi talon viini tarjotaan hanapakkauksesta, sillä sen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin lasipullon. Pienemmän hiilijalanjäljen vuoksi suosimme ylipäätään hanatuotteita pullojuomien sijaan”, Immonen kertoo.

Opiskelijahintaisen lounaan lisäksi myös juomat on hinnoiteltu opiskelijan kukkarolle sopivaksi: oluen (0,4 l) tai viinilasillisen (12 cl) saa Myöhästä opiskelijakorttia näyttämällä 5 euron hintaan. Kosteita lounaita ei Myöhässä kuitenkaan tulla näkemään, sillä anniskelu alkaa Kelan säädösten mukaisesti vasta lounasajan päätyttyä.

Lisätietoa:

Anne Immonen
liiketoimintajohtaja
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi