Skip to content

UniCafe uudisti kahvinsa vastuullisuus ja maku edellä

Kun UniCafen suodatinkahvia lähdettiin asiakkaiden toiveiden pohjalta uusimaan, lähtökohtana oli, että uuden kahvin tulisi olla Reilu kauppa -ja luomusertifioitua sekä asiakkaiden makumieltymykset huomioiden tummapaahtoista.

– Maistelimme sokkotastingina kriteerit täyttäneitä kandidaatteja ensin talon sisällä, ja sen perusteella kaksi finalistia päätyi asiakastestaukseen UniCafe Ylioppilasaukioon. Makutestin tulos oli selvä ja linjassa sisäisen näkemyksemme kanssa, hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju kertoo.

Voittajaksi valikoitui Löfbergsin tumma Reilun kaupan luomukahvi Löfbergs Professionell Dark. Kahvi on hapokas tummapaahtoinen luomukahvi, jossa on pitkä jälkimaku. Se valmistetaan sekoituksesta parhaita kahvilaatuja.

– On huikeaa päästä tarjoamaan opiskelijoille sekä muille UniCafeiden asiakkaille herkullisen makuista tuplasertifioitua Reilun kaupan Luomukahvia, Reiju hehkuttaa ja jatkaa:

– Hyvään opiskelumenestykseen tarvitaan toisinaan paljon kahvia. Silloin sen pitää maistua ja tuntua hyvältä.

– Ilolla voimme Löfbergs-kahvipaahtimolta todeta, että jatkossa UniCafen ravintoloissa tarjotaan Löfbergs-kahvia, jossa hyvän maun lisäksi on hyvien päätösten makua. Yhteistyö UniCafen kanssa on todella hienoa, koska molemmille vastuullinen toiminta ja katse tulevaisuuteen on tärkeä yhteinen arvo, kertoo Jarkko Kousa Löfbergsiltä.

Uuden kahvilaadun vaihtaminen ketjun jokaiseen toimipisteeseen on iso prosessi, jossa on huomioitava kaikki henkilökunnan kouluttamisesta ja laitteiden säätämisestä tarjoiluastioihin ja kahvipisteen ilmeeseen saakka.

Uutta suodatinkahvia on alkuvuodesta pilotoitu Ylioppilasaukion UniCafessa sekä espressopapua Biokeskuksen ja WELL Kaisa-talon kahviloissa. Tammikuun viimeiseltä viikolta alkaen uuteen kahviin siirrytään vaiheittain kaikissa UniCafeissa helmikuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju p. 0400 576 283, susanne.reiju@unicafe.fi

Liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki, puh. 040 725 2887, leena.pihlajamaki@ylva.fi

 

_________________________________________________________

Reilu kauppa ry:n mukaan kahvi on Reilun kaupan tuotteista tunnetuin. UniCafeissa on juotu Reilun kaupan kahvia vuodesta 1999, eli yhtä kauan, kuin Reilun kaupan kahveja on Suomessa ollut myynnissä. Yli viiden vuoden ajan kaikissa Reilun kaupan korkeakoulu –arvonimen vuonna 2013 saaneen Helsingin yliopiston tilaisuuksissa on tarjoiltu ainoastaan Reilun kaupan kahvia ja teetä.

UniCafen suodatinkahviksi on valittu Löfbergs Professionell Dark, täyteläinen kahvi, jossa on tummien marjojen ja vaniljan makua pitkällä, pehmeällä jälkimaulla.

Erikoiskahviksi valikoitui Exclusive, jossa maistuu hedelmäinen hapokkuus tummien marjojen sävyillä. Pitkässä, pehmeässä jälkimaussa voit aistia kaakaon.

Well-kahviloiden erikoiskahvina taas sävähdyttää Cumbia, syvällisen aromaattinen espresso, josta voi aistia rusinan, mantelin ja lakritsin vivahteita. Jälkimaussa syvää marjojen makeutta ja miellyttävää hapokkuutta.