Skip to content

UniCafe uusi Luomu SM -voittonsa seitsemännen kerran

UniCafe saavutti jo seitsemännen perättäisen Luomu SM -voittonsa. Mestaruus heltisi 6 prosentin luomuosuudella raaka-ainehankinnoissa. Kilpailussa tarkasteltiin luomun käyttöä vuonna 2020.

”Voitto oli meille todella ilahduttava yllätys, sillä vuosi 2020 oli pandemian vuoksi koko ravintola-alalle katastrofaalinen. Vaikka luomukilojen määrä meilläkin putosi tuntuvasti, kantoi määrätietoinen pohjatyömme ja huolellisesti suunniteltu tuotevalikoimamme tälläkin kertaa mestaruuteen saakka. Emme halua tinkiä vastuullisuudesta vaikeinakaan aikoina”, iloitsee liiketoimintajohtaja Anne Immonen.

UniCafe-ravintolat olivat vuonna 2020 suljettuina maaliskuun puolivälistä elokuun alkuun. Tuona aikana valmiita lounasannoksia myytiin kampuksia kiertäneestä ruokapakusta. Kesäkuussa lounasta sai noutaa myös UniCafe Kaivopihasta sekä Chemicumista.

Elokuussa muutamia ravintoloita päästiin jälleen avaamaan, mutta lokakuussa ovet jouduttiin taas sulkemaan koronarajoitusten vuoksi. Marras-joulukuussa toiminta oli käytännössä kahden toimipisteen take away -myynnin varassa.

”Maito, lisäkesalaattipöydän tuotteet sekä kahvila- ja tilaustuotteet muodostavat merkittävimmän osan UniCafen käyttämistä luomutuotteista. Vuonna 2020 näiden osalta aktiivista myyntiaikaa oli noin kolme kuukautta”, summaa UniCafen hankinnoista ja tuotekehityksestä vastaava päällikkö Susanne Reiju.

Kahdeksas Luomu SM -kilpailu järjestettiin poikkeusoloissa

Ravintola- ja ruokapalvelualan toimijat kilpailivat Luomu SM -tittelistä tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Kilpailussa sekä yksityiselle että julkiselle sektorille on kolme sarjaa. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuoden aikana tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. UniCafe kisasi Suuri yksityinen toimija -sarjassa.

”Poikkeuksellisen vuoden johdosta harkitsimme kilpailun jättämistä kokonaan väliin. Toimijoilta saadun kannustavan palautteen vuoksi se kuitenkin päätettiin tänäkin vuonna järjestää. Monet joutuivat koronan vuoksi pitämään ravintoloitaan suljettuina, joten luomun käyttö suhteutettiin toimijoilta saadun tiedon pohjalta koko vuoden ajalle”, kertoo kilpailua organisoivan Portaat luomuun -ohjelman projektipäällikkö Anu Arolaakso.

UniCafe liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan vuonna 2013. Luomutuotteiden osuutta kasvatetaan kaikissa UniCafe-ravintoloissa suunnitelmallisesti. Valikoima kattaa jo noin 200 erilaista tuotetta.

Luomu SM -kilpailun tulokset julkistettiin keskiviikkona 27.10. virtuaalitapahtumana järjestetyssä Luomuelintarvikepäivässä. Luomun käyttöasteet tarkistettiin ammattikeittiöiltä saaduista ostotilastoista. Ammattikeittiöiden Luomu SM -kilpailu on järjestetty vuodesta 2014 lähtien.

 

Lisätietoa:

Anne Immonen
Liiketoimintajohtaja, ravintolat
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi

Susanne Reiju
Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö
+358 400 576 283
susanne.reiju@unicafe.fi