Skip to content

UniCafe ylsi jälleen Luomu SM -voittoon

UniCafe saavutti kuudennen perättäisen mestaruutensa Suuri yksityinen toimija –sarjassa. Ykkössija irtosi 9,4 prosentin luomuosuudella raaka-ainehankinnoissa.

Luomutuotteet ovat oleellinen osa Ylvan omistamien UniCafe-ravintoloiden hankintojen vastuullisuutta. UniCafeissa on käytössä noin 200 erilaista luomutuotetta. Juuri valikoiman laajuus on yksi menestyksen salaisuus: kun eri tuotekategorioissa on onnistuttu löytämään sopivia luomuvaihtoehtoja, nousevat kokonaiskilomäärät merkittävälle tasolle.

Mitään oikotietä voittoon ei kuitenkaan ole. Valikoiman onnistunut ylläpitäminen vaatii rakaa työtä ja vahvaa sitoutumista, sillä luomu ei opiskelijaravintola-asiakkaan lautasella ole todellakaan itsestäänselvyys.

– UniCafen ruokafilosofian kulmakiviä ovat eettisyys, edullisuus ja maukkaus. Arjessa tämä tarkoittaa merkittäviä panostuksia raaka-aineiden vastuullisuuteen, jossa luomutuotteilla on iso merkitys. Meille vastuullisuus, maku ja hinta eivät ole joko-tai-juttuja vaan uskomme, että määrätietoisella työllä voimme mahdollistaa asiakkaillemme mahdollisimman fiksut ja kestävät vaihtoehdot, mausta tinkimittä, kuvailee liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki.

UniCafen luomukilojen vahvoja kestotähtiä ovat esimerkiksi kahvi, tee, maito, banaani ja viljatuotteet kuten kaurahiutale, mutta laaja valikoima ulottuu säilykkeistä ja pakasteista aina mehuihin, makeisiin, jogurtteihin ja leipiin.

– On hienoa nähdä, että tekemämme työ tuottaa tulosta. Samalla iloitsemme siitä, että yhä useampi ammattikeittiö on lisännyt luomun määrää, Pihlajamäki jatkaa.

UniCafe on määrätietoisesti edistänyt luomutuotteiden saatavuutta jo pitkään. Vuonna 2013 UniCafe liittyi mukaan Portaat luomuun –ohjelmaan.

Ammattikeittiöiden Luomu SM -kilpailu on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Luomu SM -kilpailun tulokset julkistettiin tiistaina 3.11. etänä järjestetyillä Luomupäivillä. Kilpailun voittajat löytyivät noin 200 ruokapalveluorganisaation joukosta, jotka kuuluvat Portaat luomuun -ohjelmaan. Luomun käyttöasteet tarkistettiin ammattikeittiöiltä saaduista ostotilastoista.

Lisätiedot:

Leena Pihlajamäki, liiketoimintajohtaja, ravintolat, +358 40 725 2887

Susanne Reiju, Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö, +358 400 576 283