Skip to content

UniCafelle yhdeksäs Luomu SM -voitto

UniCafe uusi Luomu SM -voittonsa yhdeksättä kertaa. Kilpailussa tarkasteltiin ammattikeittiöiden luomun käyttöä vuonna 2022.

Lähes 49 000 kilon verran luomuhankintoja vuoden 2022 aikana tarkoitti noin 40 grammaa luomua jokaisen asiakkaan lautasella. Luomutuotteiden tarjoaminen on oleellinen osa Ylvan operoimien UniCafe-ravintoloiden hankintojen vastuullisuutta.

”UniCafen toiminnan keskiössä on jo 70 vuoden ajan ollut opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen tarjoamalla edullista ja kestävästi tuotettua ruokaa. Luomutuotteilla on tässä tärkeä rooli. Haemme myös aktiivisesti uusia keinoja laajentaa tarjontaamme, esimerkkinä luomutuotteita sisältävien vegaanisten tilausmenujen lanseeraus tänä syksynä”, Ylvan ravintolaliiketoiminnan johtaja Anne Immonen kertoo.

UniCafessa luomuvalikoimaa ylläpidetään ja kehitetään pitkäjänteisesti. Luomukilojen kolmen kärjen muodostavat kahvi, banaani ja maito.

”Luomu on meille arvovalinta. Olen iloinen, että meidän on mahdollista tutustuttaa opiskelijat luomutuotteisiin. Ruoanvalmistuksessa kaikki lähtee laadukkaista raaka-aineista, ja luomutuotteissa laadun todella huomaa”, sanoo hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju.

Ravintola- ja ruokapalvelualan toimijat kilpailivat Luomu SM -tittelistä tänä vuonna kymmenettä kertaa. Kilpailussa sekä yksityiselle että julkiselle sektorille on kolme sarjaa. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuoden aikana tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. UniCafe ylsi voittoon Suuri yksityinen toimija -sarjassa 5,3 prosentin luomuosuudella raaka-ainehankinnoissa, eroa seuraavaksi sijoittuneeseen oli 2 prosenttia.

UniCafe liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan vuonna 2013. Luomutuotteiden osuutta kasvatetaan kaikissa UniCafe-ravintoloissa suunnitelmallisesti. Valikoima kattaa jo noin 200 erilaista tuotetta.

Luomu SM -kilpailun tulokset julkistettiin keskiviikkona 27.9. Helsingissä järjestetyssä Luomuelintarvikepäivässä. Luomun käyttöasteet tarkistettiin ammattikeittiöiltä saaduista ostotilastoista. Ammattikeittiöiden Luomu SM -kilpailu on järjestetty vuodesta 2014 lähtien.

Lisätietoja:

Anne Immonen
Liiketoimintajohtaja, ravintolat
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi

Susanne Reiju
Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö
p. +358 400 576 283
susanne.reiju@unicafe.fi