Skip to content

UniCafesta kahdeksankertainen Luomu SM -voittaja

UniCafe uusi Luomu SM -voittonsa kahdeksatta kertaa. Kilpailussa tarkasteltiin ammattikeittiöiden luomun käyttöä vuonna 2021.

Yli 25 800 kilon edestä luomuhankintoja vuoden 2021 aikana tarkoitti noin 40 grammaa luomua jokaisen UniCafen asiakkaan tarjottimella. Luomutuotteet ovat oleellinen osa Ylvan operoimien UniCafe-ravintoloiden hankintojen vastuullisuutta.

”Haluamme mahdollistaa kestävät valinnat opiskelijan lounastarjottimella. Maatalouden kriisin myötä luomu on tänä vuonna ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Omavaraisuuden edistämisen lisäksi myös luomun ympäristönäkökulmat ovat pinnalla”, kertoo Ylvan ravintolaliiketoiminnan johtaja Anne Immonen.

”Luonnon monimuotoisuuden lisääminen on osa Ylvan vastuullisuusstrategiaa, ja luomuviljely lisää peltojen monimuotoisuutta sekä tehostaa luontaista tuholaistorjuntaa. Luomupelloilla myös kasvilajien ja pölyttäjien määrät ovat moninkertaisia tavanomaisiin peltoihin verrattuna”, Immonen jatkaa.

UniCafessa luomuvalikoimaa ylläpidetään ja kehitetään pitkäjänteisesti. Merkittävä osuus luomukiloista muodostuu kahvista, teestä, banaanista, maidosta, tofusta ja viljatuotteista.

”Vuosi 2021 oli koko alalle erittäin tiukka. Ravintoloita jouduttiin koronan vuoksi vuorotellen avaamaan ja sulkemaan. Myös raaka-ainehinnat ovat ennennäkemättömässä myllerryksessä. Luomu on meille arvovalinta: ei suinkaan ole itsestään selvää, että opiskelijaravintolassa pystytään ylläpitämään näin laajaa luomuvalikoimaa. Se osoittaa vahvaa sitoutumista koko organisaatiolta, ja olen todella ylpeä yhteisestä saavutuksestamme”, iloitsee hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju.

Ravintola- ja ruokapalvelualan toimijat kilpailivat Luomu SM -tittelistä tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Kilpailussa sekä yksityiselle että julkiselle sektorille on kolme sarjaa. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuoden aikana tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. UniCafe ylsi voittoon Suuri yksityinen toimija -sarjassa 5,3 prosentin luomuosuudella raaka-ainehankinnoissa.

UniCafe liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan vuonna 2013. Luomutuotteiden osuutta kasvatetaan kaikissa UniCafe-ravintoloissa suunnitelmallisesti. Valikoima kattaa jo noin 200 erilaista tuotetta.

Luomu SM -kilpailun tulokset julkistettiin keskiviikkona 5.10. Helsingissä järjestetyssä Luomuelintarvikepäivässä. Luomun käyttöasteet tarkistettiin ammattikeittiöiltä saaduista ostotilastoista. Ammattikeittiöiden Luomu SM -kilpailu on järjestetty vuodesta 2014 lähtien.

Lisätietoja:

Anne Immonen
Liiketoimintajohtaja, ravintolat
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi

Susanne Reiju
Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö
p. +358 400 576 283
susanne.reiju@unicafe.fi