Skip to content

Vahva sitoutuminen vastuullisuuteen toi UniCafelle neljännen perättäisen Luomu SM -voiton

UniCafe saavutti mestaruutensa Suuri yksityinen toimija –sarjassa. Ylvan UniCafe-opiskelijaravintoloissa on käytössä noin 200 erilaista luomutuotetta.

Tuorein esimerkki vahvasta sitoutumisesta luomutuotevalikoiman jatkuvaan kehittämiseen on siirtyminen suomalaisen luomumaidon tarjoamiseen lounaan yhteydessä vuoden 2018 alussa. Vegaanisena vaihtoehtona maidon rinnalla on tarjolla luomusoijajuomaa.

UniCafen raaka-ainehankinnoista luomun painossa mitattu osuus vuonna 2017 oli 6,3 prosenttia, yli 100 000 luomukiloa vuodessa. Kaikilla Helsingin yliopiston kampuksilla toimivien yhteensä 17 UniCafe-opiskelijaravintolan asiakkaiden lautasilla tämä tarkoittaa noin 50 g luomua jokaista myytyä lounasta kohden.

– Vastuullisuus ei ole UniCafelle vain arvo, vaan merkittävä syy sille, miksi olemme olemassa. Luomutuotteiden kunnianhimoinen lisääminen on yksi tapa, jolla viemme vastuullisuutta puheista käytäntöön. Neljäs perättäinen voitto kertoo sitoutumisestamme luomuun, liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki kertoo.

UniCafen luomukilojen suurin volyymi tulee soijajuomasta, banaanista, kahvista, jauhoista ja hiutaleista, pastasta, tofusta sekä palkokasveista, kuten suomalaisesta luomuherneestä.

UniCafe on määrätietoisesti edistänyt luomutuotteiden saatavuutta opiskelija- ja Helsingin yliopiston henkilöstöravintoloissaan jo pitkään. Vuonna 2013 UniCafe liittyi mukaan Portaat luomuun –ohjelmaan. Yritys on sijoittunut ohjelman ylimmän, kolmen tähden tähtilogon käyttöön oikeuttavalle portaalle viisi.

Ravintola- ja ruokapalvelualan toimijat kilpailivat Luomu SM -tittelistä tänä vuonna viidettä kertaa. Kilpailussa on kolme sarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille, sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti.

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki, puh. 040 725 2887, leena.pihlajamaki@ylva.fi

HYY Yhtymän tavoitteena on kansainvälisen ja kestävän tieteen ja talouden kaupungin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja finanssisijoituksiin sekä majoitus- ja ravintola-alaan. Olemme Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys ja mahdollistamme tuotoillamme aktiivista opiskelijaelämää.

Luomu SM
Kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. Ohjeet löytyvät www.portaatluomuun.fi  sivustolta.