Skip to content

Vaihda vegeen – Lihaton lokakuu haastaa kokeilemaan kasvisruokaa UniCafe-ravintoloissa

UniCafessa lokakuu on täynnä houkuttelevia kasvis- ja vegaaniruokia. Tartu Lihaton lokakuu -haasteeseen, ja heitä luutuneet ruokailutottumukset narikkaan!

UniCafeiden lounaslistat tarjoavat päivittäin koukuttavia kasvis- ja vegaaniruokia. Lihattoman lokakuun kunniaksi myös sekasyöjän kannattaa vaihtaa vegeen – meillä se onnistuu helposti mausta tai täyttävyydestä tinkimättä. Tarjolla on niin vegaanimättöä, kasvisklassikoita, uusia vihreitä viettelyksiä kuin vegaanisia jälkiruokiakin.

Herkutteluun voit heittäytyä myös kahviloissamme, joista löydät lihattomia houkutuksia nopeaan nälkään. Syö itsellesi hyvä olo ja tee samalla ilmastoteko!

Tartu haasteeseen ja lunasta itsellesi upea kangaskassi

Kun valitset lokakuussa kasvis- tai vegaanilounaan, saat kassalta Lihaton lokakuu -leimapassin. Jokaisesta lokakuun aikana UniCafessa nauttimastasi kasvis- tai vegaaniateriasta saat yhden leiman passiin.

Kerää passiin 10 leimaa ja palauta se 29.10. mennessä mille tahansa UniCafe-kassalle, niin palkitsemme sinut uniikilla, kasvisteemaisella kangaskassilla!

Kampanja on voimassa kaikissa ravintoloissamme 4.-29.10.

Ihan vegen paljon väliä!

Siirtyminen kasvipohjaiseen ruokavalioon on yksi keskeisiä keinoja hiilipäästöjen vähentämisessä ja luontokadon estämisessä. Näiden tavoitteiden eteen me UniCafessa teemme tosissamme hommia! Tavoitteenamme on, että vähintään joka toinen UniCafessa myyty annos olisi vegaani- tai kasvisruokaa – ja tavoitteethan on luotu ylitettäviksi.

Olemme laskeneet vegaanilounaamme hintaa 10 senttiä, jotta fiksu vaihtoehto olisi myös rahallisesti houkutteleva. Tuomme jatkuvasti tarjolle uusia kasvis- ja vegaaniaterioita, kehitämme uusia konsepteja, kuten vegaaninen lohturuoka, ja tartumme rohkeasti uusiin ruokainnovaatioihin.

Olemme nostaneet kasvis- ja vegaanivaihtoehdot ensimmäiseksi sekä UniCafeiden lounaslistoilla että ravintoloiden tarjonnassa. Tämä siksi, ettei hyvää tarvitsisi hakea, vaan se löytyy helposti. Lokakuun ajaksi olemme myös lisänneet ravintoloiden linjastoille Lihaton lokakuu -tarrat kasvis- ja vegaaniruokien kohdalle.

Tee siis fiksu valinta ruokaillessasi UniCafessa: jokaisella kasvis- ja vegaaniaterialla on merkitystä!

Vuosittaisen Lihaton lokakuu -kampanjan tarkoitus on lisätä tietoisuutta lihatuotannon eettisistä ja ekologisista ongelmista sekä liiallisen lihansyönnin terveysvaikutuksista. Suomalaiset ravitsemussuositukset kehottavat syömään punaista lihaa ja lihavalmisteita enintään 500 grammaa viikossa, mutta selvitysten mukaan suomalaiset syövät lihaa kaksinkertaisen määrän suositukseen nähden. Lihan vähentämisestä hyötyy sekä oma terveys että ilmasto.