Skip to content

Valitse vegeä -kampanja innosti kasvipohjaisiin valintoihin UniCafeissa – lokakuun vegaaniaste ennätykselliset 47,8 prosenttia

Lokakuu oli UniCafeissa täynnä houkuttelevia kasvipohjaisia herkkuja, kun haastoimme asiakkaamme Valitse vegeä -kampanjan hengessä nauttimaan vegaanisista vaihtoehdoista lounaalla. Kampanjan tavoitteena oli innostaa ruokailijoita valitsemaan lautaselleen vegaanista ruokaa, sekä lisätä tietoisuutta ilmastoystävällisten ruokavalintojen merkityksestä Vegevisan avulla.

Kampanja ja lokakuun vegaaniset vaihtoehdot saivat ravintoloissamme huikean vastaanoton: peräti 47,8 % UniCafeiden ruokailijoista valitsi vegaanisen lounaan kampanjan aikana. Ennätyksellinen vegaaniaste osoittaa, että yhä useampi asiakkaamme on valmis tekemään vastuullisia valintoja monipuolisen tarjonnan tukemana.

Kampanjan aikana asiakkaille tarjottiin vaihtoehtoina paitsi monipuolisia ja maukkaita vegaanisia annoksia myös tietoa ilmastolle parempien valintojen merkityksestä. Vegevisassa osallistujat pääsivät testaamaan tietojaan kasvipohjaisesta ruokailusta ja osallistumaan halutessaan lounaspakettien arvontaan. Saimme visailuun huikeat 729 vastausta – kiitos kaikille Vegevisaan vastanneille!

Arvoimme vastanneiden kesken pääpalkintona kuukauden lounaat sekä lisäksi kaksi viikon lounaspakettia Myöhä Café & Barissa. Lounaspakettien voittajiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä. Onnittelemme kaikkia voittajia!

Vegellä on väliä kampanjan jälkeenkin

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme, jotka valitsivat kuukauden aikana vegaanisia vaihtoehtoja valikoimastamme. Vegen valitseminen on tärkeää myös kampanjan jälkeen – kun tarpeeksi moni tekee arjessaan pienen valinnan, voi vaikutus olla suuri.

Siirtyminen kasvipohjaiseen ruokavalioon on yksi keskeisiä keinoja hiilipäästöjen vähentämisessä ja luontokadon pysäyttämisessä. Näiden tavoitteiden eteen teemme tosissamme hommia UniCafessa. Tavoitteenamme on, että vähintään joka toinen UniCafessa myyty annos olisi vegaaninen.

Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan punaista lihaa ja lihatuotteita tulisi syödä korkeintaan 350 grammaa viikossa, mutta tutkimukset osoittavat, että suomalaiset kuluttavat lihaa suositukseen verrattuna huomattavasti enemmän. Lihan kulutuksen vähentäminen on siten hyödyllistä sekä omalle terveydelle että ilmastolle.

Tee siis fiksu valinta ruokaillessasi UniCafessa: jokaisella kestävällä valinnalla on merkitystä!