Skip to content

Ylva ja UniCafe mukana Earth Hour -tapahtumassa

WWF:n Earth Hour -tapahtuma järjestetään jälleen lauantaina 26. maaliskuuta ympäri maailmaa. Ylva ja UniCafe ovat mukana tapahtumassa sekä perjantaina että lauantaina virallisena tapahtumapäivänä. Symboliseen kannanottoon voi osallistua esimerkiksi sammuttamalla turhat valot tapahtuman ajaksi.

Ylva osallistuu Earth Houriin tapahtumapäivänä lauantaina 26. maaliskuuta sammuttamalla Kaivokadun puoleiset mainosvalot kello 20.30. UniCafe puolestaan on mukana sekä perjantaina 25. että lauantaina 26. maaliskuuta. Perjantaina kaikissa UniCafe-ravintoloissa tarjoillaan ainoastaan kala- ja kasvisaterioita, ja lauantaina aterioita tarjoaa UniCafe Kaivopiha.

Vuosittain järjestettävää Earth Houria vietettiin ensimmäistä kertaa Sydneyssä vuonna 2007, jolloin tapahtumaan osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Suomeen tapahtuma rantautui vuonna 2009.

Vuonna 2021 maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä ennätykselliset 193 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa tapahtumaan ilmoittautui lähes 200 yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota ja siihen osallistui tavalla tai toisella 1,4 miljoonaa ihmistä (Kantar TNS).

Earth Hourin innoittamana on vuosien saatossa hyväksytty useita lakialoitteita ja ilmastovetoomuksia. Earth Hourin avulla on myös muun muassa edistetty aurinkoenergian käyttöä kotitalouksissa, onnistuttu suojelemaan 3,4 hehtaarin merialue Argentiinassa, ja vuonna 2016 tapahtuman inspiroimana istutettiin yli 250 000 puuta ympäri maailman.

Sillä miten syömme, liikumme, kulutamme, on suuri vaikutus ympäristölle. Yhdessä kuitenkin olemme vieläkin enemmän. Earth Hour on oiva tilaisuus pohtia omia valintoja ja alkaa toimia jatkossa kestävämmin – ei vain tunnin ajan, vaan tunnista toiseen.