Skip to content

Opiskelijalounaan hinta laskee 1.1.2021

Ateriatuen määrä nousee vuoden 2021 alusta 2,30 euroon. Muutos laskee opiskelijalounaan hintaa UniCafeissa 35 senttiä 1.1.2021 alkaen. Muut lounashinnat säilyvät ennallaan.

”Tervehdimme ilolla tätä jo syksyllä toivomaamme korjausliikettä. Hinnankorotukset ovat olleet erittäin tarpeellisia koko ravintola-alan käydessä selviytymiskamppailua koronapandemian aiheuttaman kriisin keskellä. Ei kuitenkaan ole oikein, että tällä rasitetaan muutoinkin ahtaalla olevien opiskelijoiden kukkaroa”, summaa liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki.

Valtiovarainministeriö päätti budjettineuvotteluissaan 16.9. nostaa ateriatuen määrää 1,94 eurosta 2,30 euroon. Tällä kompensoidaan keväällä annettua asetusta opiskelija-aterioiden enimmäishintojen korotuksesta 1. elokuuta alkaen, jonka seurauksena useiden opiskelijaravintoloiden, myös UniCafen, hinnat nousivat. Ateriatuen edellisestä korotuksesta on kulunut yli kahdeksan vuotta.

”Aiemmin tekemämme linjauksen mukaisesti vastuullisin lounasvaihtoehtomme, vegaaninen lounas, on jatkossakin muita vaihtoehtoja edullisempi”, Pihlajamäki jatkaa.

Ylva ja UniCafe-ravintolat ovat jo pitkään halunneet tukea jatko-opiskelijoita tarjoamalla vapaaehtoisesti lounaan heille alennettuun hintaan, vaikka Kela ei jatko-opiskelijoiden ruokailua tuekaan. Kalliimman erikoisannoksen, jatko-opiskelijoiden, yliopiston henkilökuntalounaan tai muiden asiakkaiden maksamaan hintaan ei tule muutoksia.

Opiskelijalounaan hinnat 1.1.2021

– vegaanilounas 2,60 €
– muut lounaat 2,70 €
– päivän erikoinen 4,90 €

Tarkista kaikki hintamme täältä.

Lisätietoja

Leena Pihlajamäki, liiketoimintajohtaja UniCafe, +358 40 725 2887